Šport > Košarka
174 ogledov

Na seznamu tudi Dončić in Randolph

edo murić luka dončić Edo Murić in Luka Dončić.
Selektor Rado Trifunović je objavil širši seznam kandidatov za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Španiji in Črni gori.

Izbrana vrsta aktualnih evropskih prvakov je po štirih tekmah v skupini A na drugem mestu z dvema zmagama in porazoma. Izbrance Rada Trifunovića v četrtek, 28. junija, čaka obračun s Španijo, v nedeljo, 1. julija, pa bo v Stožicah gostovala še reprezentanca Črne gore. Španci s štirimi zmagami zasedajo vrh skupine, Črnogorci so tretji z razmerjem 1:3.

Selektor Trifunović je na širši seznam uvrstil 21 košarkarjev, sicer pa lahko za posamezen kvalifikacijski cikel prijavi 24 igralcev. V primerjavi s februarskim spiskom je zgolj ena sprememba. Namesto poškodovanega Zorana Dragića se na seznam vrača Jan Kosi, ki je nase opozoril v pripravah na lansko evropsko prvenstvo. V drugi del kvalifikacij za SP se uvrstijo prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin.

Beno udrih Beno Udrih Šport Udrih: Vedno sem pripravljen igrati za reprezentanco

"Čez dober mesec igramo prvo tekmo v tretjem kvalifikacijskem oknu. Pred nami sta obračuna s Španijo in Črno goro na domačem terenu. Tega izziva se zelo veselimo in upamo na številno ter glasno podporo naših zvestih navijačev. Na seznam za tretje okno smo si želeli priključiti tudi Martina Kramplja in Mateja Kavaša, ki igrata v ZDA, a sta žal oba poškodovana. Širši seznam v primerjavi s februarskim ciklom ni bistveno spremenjen. Vsem igralcem, ki še tekmujejo v končnicah državnih prvenstev, želimo veliko športne sreče in uspehov, preostalim pa zaslužen počitek. Želimo si, da vsi igralci na zbor pridejo zdravi," je dejal selektor Trifunović.

Na širšem seznamu je tudi mladi zvezdnik madridskega Reala Luka Dončić, ki ga junija onstran velike luže čaka nabor lige NBA. Na draft je prijavljen tudi Blaž Mesiček.

Seznam:

  • Gašper Vidmar, Klemen Prepelič, Vlatko Čančar, Edo Murić, Luka Dončić, Luka Vončina, Žiga Dimec, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Saša Zagorac, Jaka Blažič, Tadej Ferme, Jurij Macura, Blaž Mesiček, Anthony Randolph, Jan Kosi in Aleksej Nikolić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice