Šport > Košarka
891 ogledov

Udrih bi igral za Slovenijo v kvalifikacijah za SP

Beno Udrih Žalgiris
Beno Udrih je po prestopu v Žalgiris pripravljen obleči tudi slovenski dres.

Izkušeni slovenski organizator igre Beno Udrih se je pred dnevi vrnil v evropsko košarko, za Žalgiris je odigral prve minute v evroligaški konkurenci, zaigral pa je tudi v litovskem prvenstvu. Petintridesetletnik je na tekmi v Beogradu v devetih minutah zbral štiri točke ter po podajo in skok, v litovski ligi pa je proti moštvu Nevežis v 23 minutah zbral 18 točk in sedem podaj.

"Zadovoljen sem s tem, kako so me sprejeli v klubu, o katerem sem se pozanimal in posvetoval tudi s Primožem Brezcem, Bokijem Nachbarjem in Sanijem Bečirovićem. Imel sem priložnost, da bi šel na Kitajsko, a sem se odločil za Litvo, ki je res košarkarska država. Veseli me tudi, da bom na položaju organizatorja igre igral s Kevinom Pangosom, ki ima slovenski potni list," so zapisali na spletni strani Slovenska košarka. Kevin Pangos je sicer kanadski košarkar slovenskih korenin.

V pogovoru z Igorjem Đurovićem je Udrih, ki sta ga v Beogradu spodbujala tudi oče Silvo in brat Samo, spregovoril tudi o vrnitvi v reprezentanco: "Kar zadeva moj nastop za reprezentanco, sem pripravljen, v vsaki zgodbi, ki se zgodi, pa sta dve resnici. Gledam samo naprej in ne bi pogreval tistega, kar je bilo. Pogovarjal sem se z Radom Trifunovićem in če me bo Šaras (Šarunas Jasikevičius, glavni trener Žalgirisa) pustil, sem pripravljen pomagati v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo."

Mlajši od bratov Udrih je za Slovenijo nazadnje uradne tekme igral na svetovnem prvenstvu 2006 na Japonskem, bil pa je tudi v kadru za evropsko prvenstvo 2009, a si je na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom tekmovanja na Poljskem, kjer je Slovenija pod taktirko Jureta Zdovca osvojila četrto mesto, poškodoval koleno.

Komentarjev 1
  • stane49 09:11 19.januar 2018.

    Slabic,kot Vujacic,ki se je prezirljivo obnasal do slovenskega dresa, bi sedaj,ko je na koncu sicer uspesne kariere, hlapcevsko sprejel vse pogoje za potrditev svojega ega. Upam,da je Trifunovic dovlj pameten, da ne bo nasedel in si z Udrihom nakopal se dodatno breme.