Šport > Košarka
9468 ogledov

Dallas po zaslugi Dončića prehitel Dragićev Miami

Luka Dončić EuroBasket 2017
1/3
Kako visoko pred novo sezono košarkarske lige NBA kotirata ekipi Gorana Dragića in Luke Dončića?

Skupina več kot 40 novinarjev, poznavalcev in urednikov ameriške medijske hiše ESPN je pripravila pregled košarkarskih ekip lige NBA in določila glavne favorite za prihajajočo sezono 2018/2019.

Košarkarski strokovnjaki so, upoštevajoč dogajanje na poletni košarkarski tržnici, na prvo mesto lestvice NBA Power Rankings po pričakovanjih uvrstili aktualne prvake Golden State Warriors.

Bojevniki, ki so v zadnjih štirih sezonah osvojili tri šampionske prstane, so na vrhu seznama pristali že pred začetkom lanske sezone, nato pa napovedi upravičili na parketu, ko so v finalu premagala Cleveland Cavaliers na čelu z LeBronom Jamesom.

Zelo visoko pred začetkom nove sezone kotirajo lanski finalisti vzhodne konference Boston Celtics, ki so po ocenah strokovnjakov drugi favorit za osvojitev naslova in prvi favorit v vzhodni konferenci. Tik za Kelti je pristala lani najuspešnejša ekipa rednega dela na zahodu Houston Rockets (65-17), ki ima v svojih vrstah aktualnega najkoristnejšega igralca lige (MVP) James Hardna.

Toronto Raptors se po prihodu zvezdnika Kawhija Leonarda nahajajo na visokem petem mestu (tretjem na vzhodu), nekaj mest pa so z nakupom "Kralja Jamesa" pridobili tudi Los Angeles Lakers, ki na lestvici kotirajo na devetem mestu (šestem na zahodu), medtem ko si jih strokovnjaki lani uvrstili šele na 13.

lebron james | Avtor: Epa Epa

Celoten seznam NBA Power Rankings si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Moštva so razvrščena glede na njihove možnosti za osvojitev šampionskega prstana, v oklepajih pa so zapisane predvidene uvrstitve v vzhodni oziroma zahodni konferenci.

Dončić pred Dragićem

Na seznamu sta tudi moštvi slovenskih košarkarskih zvezdnikov. Teksaško moštvo Dallas Mavericks, ki sta ga poleti med drugimi okrepila Luka Dončić in DeAndre Jordan, je na seznamu pristalo na 19. mestu, kar je osem mest višje kot lani (27).

Telički so v rednem delu lanske sezone zabeležili zgolj 24 zmag in kar 58 porazov, a kljub temu pred novo sezono kotirajo višje od moštva Miami Heat, čeprav je bila vročica v lanski sezoni precej uspešnejša, saj je redni del končala z izkupičkom 44-38.

luka dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Dončić bo moral izboljšati odstotek zadetih prostih metov. Reševalni pas/Twitter

Ekipa Gorana Dragića je tokrat pristala tik za Dallasom, in sicer na 20. mestu, kar je dve mesti nižje kot lani (18). Vročica trenutno nima proračunskega manevrskega prostora (salary cap), zato bo v novo sezono krenila z enako zasedbo kot lani.

Čeprav se je Dallas na skupni lestvici zavihtel pred Miami, pa strokovnjaki večje možnosti za uvrstitev v končnico pripisujejo vročici. Ta naj bi redni del sezone končala na sedmem mestu (vzhod), medtem ko teličkom napovedujejo skromno 13. (zahod).

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.