Šport > Košarka
3428 ogledov

"Luka Dončić je fenomen"

Ettore Messina EPA
Priznani trener je spregovoril tudi o slovenskem najstniku.

Italijanski trener Ettore Messina je v svoji karieri osvojil 29 lovorik, med drugim štirikrat tudi evropski klubski naslov, po uspešnem delu v Evropi pa že nekaj časa opravlja delo pomočnika v ligi NBA. Od leta 2014 tako na klopi moštva San Antonio Spurs pomaga še enemu velikanu svetovne košarke - Greggu Popovichu.

V intervjuju za Eurodevotion je spregovoril tudi o Luki Dončiću, ki ga v dresu ekipe Dallas Mavericks čaka prva sezona v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. "Je fenomen, še zlasti zaradi psihične moči pri njegovih letih. Edini dvom predstavljajo njegove atletske sposobnosti. A začenja z izjemne osnove, radoveden sem, kako bo svoje najboljše zmožnosti prenesel v ligo NBA in prilagodil svoj način igre," je dejal Messina.

V ZDA še vedno mnogi podcenjujejo košarko, ki se igra v Evropi, Italijan jo seveda pozna precej boljše: "Raven košarke v evroligi je izjemno visoka, gre za drugo najmočnejše tekmovanje. V ekonomski moči pravzaprav ni razlike, v nekaterih številkah pa se tudi najboljši evropski igralci ne morejo meriti s povprečnimi NBA igralci. Zdaj prevladuje tendenca, da se mladi košarkarji hitreje odločajo za selitev v NBA. Pred leti je bilo več pomislekov pri tem."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice