Šport > Košarka
7817 ogledov

Še en slovenski najstnik po Dončićevih stopinjah

Urban Klavžar Helios Suns
K španskemu košarkarskemu velikanu Real Madridu, kjer je športno zgodbo doslej spisal Luka Dončić, se seli še en mladi Slovenec.

V Real Madrid odhaja 14-letni Urban Klavžar, zdaj član domžalskih Helios Suns, so sporočili iz kluba. Klavžar je bil junija povabljen na treninge k Realu, kjer je uspel prepričati trenerje, da mu ponudijo mesto v ekipi. V Španijo, kjer se bo v mlajših selekcijah priključil Žigi Samarju (letnik 2001) in Danu Duščaku (2002), se odpravlja konec tega tedna.

dončić ayton Zaušnica Šport Novinci ne verjamejo v uspešno kariero Luke Dončića

V zadnji sezoni se je Klavžar s soigralci pri pionirjih U15 in trenerjem Gašperjem Papežem, veselil naslova državnih prvakov, postal pa je tudi najkoristnejši košarkar zaključnega turnirja, ki je potekal v Novi Gorici, potem ko je v finalu prispeval neverjetnih 38 točk.

Do dveh naslovov prvaka je prišel tudi z OŠ Domžale. Kot dve leti mlajši je bil poleti tudi del kadetske reprezentance Slovenije do 16 let, ki si je pretekli konec tedna v Novem Sadu v Srbiji zagotovila obstanek v diviziji A. Čeprav je bil najmlajši košarkar na prvenstvu, od večine mlajši kar dve leti, je bil celo drugi strelec (11,9 točke) in podajalec (2,1 podaji) Slovenije.

Med članskimi reprezentanti za Real trenutno igrata Klemen Prepelič in naturalizirani Anthony Randolph.

Komentarjev 3
  • Avatar Arlisotta
    Arlisotta 01:36 25.avgust 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site ==> Sexydrom.com

  • romy 14:43 24.avgust 2018.

    Upam stavit da bo celo boljši kot Luka,tak se dela..