Šport > Košarka
12027 ogledov

Divac končno spregovoril o Dončiću

Vlade Divac, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Mnogi poznavalci košarke in tudi javnost se sprašujejo, kako so lahko Sacramento King na naboru lige NBA izpustili Luko Dončića. Sploh zaradi tega, ker je imel glavno besedo pri izboru Vlade Divac. Srbski velikan je za Eurohoops končno spregovoril o Dončiću.

Spomnimo, Sacramento King so na naboru lige NBA izbirali kot drugi in izbrali Marvina Bagleyja III. 2,11 metra visoki Američan, ki bo 14. marca dopolnil 20 let, je v Kalifornijo prišel iz Univerze Duke, kjer je zadnje leto v povprečju dosegal 21 točk na srečanje.

luka dončić rick carlisle NBA Šport Dončić pred skokom v novo leto spoznal jeznega Westbrooka

Bagley se v prvi sezoni v ligi NBA ne bo vmešal v tekmo za novinca leta. Do zdaj je na 26 tekmah v povprečju dosegal po 12,7 točke na tekmo, 6,1 skok in 0,9 podaje. Njegov met iz igre je 53-odstoten, met za tri točke pa 36-odstoten. 

russell westbrook Maščevanje Šport Zvezdnik zavrnil vprašanje o Dončiću, nato 'govoril' z žogo

Legendarni center Vlade Divac, generalni direktor NBA franšize Sacramento Kings, je takoj po naboru dejal: "Marvin bolj sodi v našo ekipo, je boljši igralec in izjemen talent. Odločitev je bila za nas zelo lahka.

Divac tudi bo bleščečih predstavah Luke Dončića, ki so povzročile številne kritike na račun Divca glede izbire na naboru, svojega mnenja ni spremenil. Pa čeprav ima o Dončiću le dobro mnenje.

Nikola Jokić NBA Šport Če ni Dončića, sta tu Jokić in Nurkić

Za Eurohoops je povedal, da je Dončić v ligo NBA prišel bolje pripravljen kot Bagley, celo bolje pripravljen kot katerikoli drugi igralec, ki letos prvič igra na parketih lige NBA. "Veste, Luka je velik talent in to letos tudi izkazuje na parketu. Ima veliko več izkušenj, saj je nekaj let že igral v Evropi. Odlično se je vklopil v ekipo Dallasa."

luka dončić Video Šport Dončić med stoterico najlepših v sami špici
 
Komentarjev 2
  • Maxmax 10:17 03.januar 2019.

    Mutibarić bi rad opravičil srbsko navezo, Bogdanović in Bjelica. Iz aviona je to videti, tako, da je vsak komentar odveč. Za Luko je to še boljše. In če oddide še Denis S. Jr., bo Dallas in na konju...

  • mercedesb 06:45 03.januar 2019.

    Srbski palamudzuja se zdaj ven vlece,jao jao,Srbin Srbin,Balkanac,niti v ZDA se ni nicesar naucil,se vedno srrbska posla