Šport > Košarka
7060 ogledov

Nov grd trk Dončića, nato katastrofa pri metu

luka dončić Epa
Dallas vpisal nov poraz v gosteh. Tokrat je s 100:106 klonil v Philadelphiji.

Košarkarji Dallasa so si na gostovanju pri Philadelphiji v slabih petih minutah prve četrtine hitro pridelali zaostanek enajstih točk (7:18), razlika pa je ostajala približno enaka do konca prvih 12 minut, ko je gostom uspel delni izid 7:0. Gostitelji so prvo četrtino vseeno dobili z rezultatom 31:26.

nowitzki dončić Morda zdaj ... Šport Tako je Dirk zbodel Dončića

Luka Dončić je v prvem delu igre zbral pet točk, štiri skoke ter po eno asistenco in ukradeno žogo, parket pa zapustil po neprijetnem bližnjem srečanju s kamermanom ob igrišču. Mladi Slovenec, ki je že pred dnevi poletel med gledalce v prvih vrstah in takrat priletel v otroka, se je po tokratnem trku večkrat prijel za ramo, za trenutek pa je izgledalo, da jo je snemalec skupil še huje. Dončić se je po prekinitvi najprej pozanimal kakšno je stanje nesrečneža, nato pa sedl na klop. Kamerman je kmalu lahko nadaljeval s svojim delom.

Telički so se v drugi četrtini predvsem po zaslugi Avstralca Ryana Broekhoffa, ki je zadel vse tri mete iz igre in zbral osem točk, približali na točko zaostanka (37:38), nato pa je isti igralec z novo trojko poskrbel tudi za vodstvo gostov. Če so rezervisti Dallasa odigrali odlično, izkazalam sta se še Dwight Powell in Jalen Brunson, pa se je znova zalomilo, ko se je na teren vrnila prva peterka. Philadelphia je ob polčasu vodila z 59:51. Dončić je sicer v zadnji sekundi poskusil zadeti čez celotno igrišče, a je njegov poizkus zaustavil obroč koša.

Gostje tudi v tretji četrtini niso našli pravega napadalnega ritma, grešili so namreč tudi pri 'zelo lahkih' metih izpod obroča. Katastrofalen met je imel tokrat tudi Dončić, sredi četrtine je bil njegov odstotek zadetih metov iz igre tako pod desetimi odstotki (1/11), zadel pa je tudi zanj skromnih pet od devetih prostih metov. Ob razpoloženem Benu Simmonsu, ki je že v tretjem delu igre prišel do trojnega dvojčka, je prednost domačih narastla na 79:63. 

Štiri minute pred koncem zadje četrtine se je Dallas le uspel nekoliko približati, po zabijanju Powlla se je na semaforju izpisal rezultat 94:86, kasneje pa je Harrison Barnes zgrešil odprto trojko, ki bi lahko goste pripeljala na minus pet. Minuto in 48 sekund pred zadnjim piskom sirene je Dennis Smith Jr. zadel za 91:98, 40 sekund kasneje pa je Dončić dodal trojko za 97:101. A nato so bili domači dovolj natančni ob prostih metih.

Luka je v svojo statistiko vpisal 14 točk, osem skokov, štiri asistence in dve ukradeni žogi. Njegov met iz igre je bil 4/16, zadel je eno trojko iz osmih poizkusov. Pri prostih metih je bil polovično uspešen s 5/10.

Pri Dallasu je Wesley Matthews dosegel 18 točk, po 13 pa Powell in Brunson. Slednji je dodal še 11 skokov in osem asistenc ter se tako precej približal svojemu prvemu trojnemu dvojčku. Tega je na drugi strani z 20 točkami, 14 skoki in 11 asistencami zabeležil Simmons. Dvajset točk je dosegel tudi J.J. Redick, Joel Embiid pa je 12 ulovljenim žogam dodal še 25 točk.

Naslednjo tekmo bo Dallas igral v ponedeljek, ko bo gostil Los Angeles Lakers.

Luka Dončić Ups! Šport Luka tudi med kandidati za najbolj smešno potezo sezone

Za rekord lige NBA so poskrbeli košarkarji Sacramenta in Golden Stata, ki so v medsebojnem obračunu, s 127:123 so ga dobili gostujoči aktualni prvaki lige, skupaj zadeli kar 41 metov za tri točke. Domači so jih zadeli 20, gosti pa 21; doslej se še na nobeni tekmi NBA ni zgodilo, da bi obe ekipi presegli mejo 20 trojk. Doslej je bila rekordna lanska tekma, v kateri sta Minnesota in Cleveland vknjižila 40 trojk (19+21). V metih z razdalje je seveda prednjačil Stephen Curry, ki je v dvajsetih poskusih zadel deset trojk, dosegel pa je kar 42 točk. Na drugi strani je Buddy Hield v 13 poskusih zadel osem metov za tri točke. Curry se je prebil na četrto mesto vseh časov po številu zadetih metov za tri točke, doslej jih je zadel 2277. Pred njim ostajajo le še Ray Allen (2973), Reggie Miller (2560) in Jason Terry (2282).

James Harden, košarkar Houstona, je bil v Portlandu blizu svojevrstnega dosežka. V prejšnjih petih tekmah je vselej dosegel več kot 40 točk, da bi vnovič dosegel mejo 40 točk, sta mu tokrat zmanjkali dve. Najbrž bo obžaloval zgrešil "zicer" v končnici tekme, ki je dokončno pokopal tudi njegovo ekipo, ki se je po šestih zaporednih zmagah morala sprijazniti s porazom (101:110). Harden je v prvem polčasu dosegel le devet točk, v tretji četrtini pa kar 20. Pri zmagovalcih se je izkazal Jusuf Nurkić, s 25 točkami je bil najboljši strelec svoje ekipe.

Nikola Jokić je bil z 39 točkami in 12 skoki, to je bil njegov najboljši izkupiček v sezoni, najzaslužnejši za zmago Denverja proti ekipi Charlotte Hornets, kar je bil že deseti zaporedni uspeh njegove ekipe na domačem igrišču.

Milwaukeeju za uspeh na domačem igrišču proti Torontu ni zadostovalo 43 točk in 18 skokov Giannisa Antetokounmpa, pri gostih sta jih Kawhi Leonard in Pascal Siakam dosegla po 30.

Utah je zmagal v Detroitu, New Orleans kar s 35 točkami prednosti v Clevelandu, San Antonio pa je doma nadigral Memphis.

NBA, izidi:

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 106:100 (31:26, 28:25, 28:19, 19:30)
Embiid 25, Redick in Simmons (14 sk, 11 as) po 20; Matthews 18, Dončić 14 (8 sk, 4 as).

Denver Nuggets - Charlotte Hornets 123:110
Detroit Pistons - Utah Jazz 105:110
Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 98:133
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 116:123
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 108:88
Portland Trail Blazers - Houston Rockets 110:101
Sacramento Kings - Golden State Warriors 123:127

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.