Šport > Košarka
5900 ogledov

Dallas diha z Dončićem, na pomoč priskočili še NHL- in NFL-ovci

luka dončić Epa
Slovenski košarkar je bržkone največje presenečenje glasovanja za nastop na All Star vikendu.

Luka Dončić je po prvih rezultatih, ki jih je objavila liga NBA, v glasovanju za nastop na tekmi zvezdnikov prejel 689,839 glasov in zasedel četrto mestov svoji konkurenci. Več glasov od njega so na zahodu prejeli samo LeBron James (1,083,363), Steph Curry (793,111) in Derrick Rose (698,086).

Luka Dončić Neverjetno Šport Toliko glasov za All-Star tekmo je prejel Dončić

V skupni razvrstitvi je Dončić na sedmem mestu, po številu glasov so ga na vzhodu prehiteli Giannis Antetokounmpo (991,561), Kyrie Irving (910,329) in Kawhi Leonard (774,171). Zvezdnik Dallasa bo bržkone postal drugi najmlajši košarkar na All-Star tekmi. 17. februarja 2019 bo star 19 let in 354 dni, kar je 179 dni več, kot jih je ob prvencu na tekmi zvezd štel rekorder Kobe Bryant.

Slovenec je že davno prepričal Evropo, po novem pa tudi dobršen del ZDA. Število glasov je pač preveliko, da bi jih lahko pripisali zgolj Slovencem, Špancem in pripadnikom držav nekdanje Jugoslavije, kjer naš košarkar prav tako uživa veliko podpore.

luka dončić Ste videli to? Šport Dončić v repertoar dodal najslavnejši met vseh časov

Dončićevi uspehi so tako odmevni, da navijače h glasovanju pozivajo celo zvezdniki drugih športnih lig. Tako se je na primer lovilec New Orleans Saints Dez Brynat, ki je od leta 2010 do 2017 branil barve Dallas Cowboys, osebno angažiral za to, da se Dončića uvrsti v začetno peterko.

"Veliko bi mi pomenilo, če bi lahko glasovali za Luko Dončića za nastop na All-Star tekmi," je na tviterju zapisal zvezdnik ameriškega nogometa in svojim 3,5 milijona sledilcem posredoval celo navodila za glasovanje. "Spravimo našega fanta v Charlotte. Gremo Mavs, gremo Luka," je pripisal.

Podporo mu je na svojevrsten način izkazal tudi zvezdnik hokejske lige NHL in član moštva Dallas Stars Miro Heiskanen, ki se je pred tekmo ogreval v njegovem dresu. Oglasil se je tudi napadalec Dallasa Tyler Seguin, njuno moštvo pa je uporabnike družbenih omrežij pozvalo h glasovanju za našega košarkarja.

Tudi vi lahko še vedno glasujete za slovenskega asa, še posebej pa to velja ob dnevih, ko glasovi štejejo dvojno. Dva sta že mimo (3. in 4. januar), preostali trije pa so 10., 11., in 21. januar.

luka dončić All-Star Šport Od božiča lahko Dončića obdarite vsak dan

Komentarjev 3
  • Žurnalček 14:19 05.januar 2019.

    Kdo te sili , da odpiraš ? Nobeden , se pravi spel se !

  • Papaja Popi 08:22 05.januar 2019.

    Pojdite že nekam z tem Lukom. Vzemite si ga v posteljo, če ga imate tako radi in nas nehajte posiljevati z njim vsak dan. Če ne najdete drugih novic iz Slovenije, ste pač nesposobni novinarji.