Šport > Košarka
3930 ogledov

Ayton ni jezen na Dončića, priznava pa, da mu je težko

luka dončić deandre ayton Reševalni pas/Twitter
Prvi izbor letošnjega drafa lige NBA se je ob predstavah Luke Dončića sprijaznil z vlogo "druge violine".

Bahamski košarkar DeAndre Ayton je zelo pompozno napovedal svoj prihod v severnoameriško košarkarsko ligo, ko je pred naborom, na katerem ga je nato kot prvega izbralo moštvo Phoenix Suns, izjavil, da takšnega košarkarja liga NBA še ni videla.

igor kokoškov Kaj poreče Igor? Šport Tako se je Dončić šalil na račun Kokoškova

Narobe bi bilo trditi, da se Ayton na igrišču ni izkazal, vendar ga je dodobra zasenčil tretji izbor drafta Luka Dončić, ki si z dominatnimi predstavami tlakuje pot do naziva novinca leta. Ayton vztraja, da ni jezen na rivala, temveč do njega čuti globoko spoštovanje, ne zanika pa, da pogreša soj žarometov, ki se je očitno "zataknil" pri Slovencu.

"Ob tem se malce nakremžim," je priznal v pogovoru za The Undefeated. "Moja družina in prijatelji veliko govorijo o tem. Razumem jih. Poskušam se čim manj obremenjevati," je dejstvo, da s strani poznavalcev ne dobiva toliko pohval kot Luka, komentiral Ayton.

dončić oubre Takojšen odziv Šport Arogantni Američan provociral Dončića in dobil lekcijo

Dončić v povprečju dosega 19,6 točke, 6,7 skoka in 4,9 podaje na tekmo. Če bo tako nadaljeval, lahko postane šele četrti novinec v zgodovini s povprečjem 19 točk, šest skokov in pet podaj. To je pred njim uspelo Oscarju Robertsonu, Michaelu Jordanu in Grantu Hillu. "Spremljam njegove tekme. Luka je zver. Mislim si, 'kako, hudiča, ni šans, da je Dončić novinec'. To mi roji po glavi, ko ga gledam," je priznal bahamski center.

Ayton ima najvišje povprečje skokov med vsemi novinci (10,7) in najboljši met iz igre (60%). V povprečju prispeva 16,5 točke in 2,2 podaji na tekmo. Postane lahko prvi novinec v NBA s povprečjem 16 točk / 10 skokov ob 60-odstotnem metu iz igre.

"Vedno sem letel pod radarjem. Vsi vedo, kakšen igralec sem, vendar mi nočejo dati priznanja. Trdo sem moral delati za vse, kar sem dosegel. Ne vem, v čem je problem," se sprašuje 20-letnik. "Vseeno mi je, koliko in kakšno pozornost mi posvečajo. Želim si zmagovati. To je pravi način, da pritegneš pozornost. Z uspehi pridejo priznanja. Dejstvo je, da potrebujemo zmage," je dodal Ayton. 

Luka Dončić Vsi za enega Šport Župan Dallasa grozi: "Če ne boste glasovali za Luko ..."

Dončić in Ayton sta se v noči na četrtek še tretjič letos pomerila na parketu. Interni dvoboj je pripadel Slovencu, ki je dosegel 30 točk, Ayton le šest. "Nocoj sem bil jaz gnilo jajce. Ne bom se opravičeval, priznam pa, da sem igral zelo slabo," se je s pepelom posul član Phoenixa.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.