Šport > Košarka
3809 ogledov

Dončića soigralci v drugem polčasu pustili na cedilu

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Dallas tokrat poražen tudi doma, Luka Dončić pač ni bil dovolj.

Dallas Mavericks so po nekaj tekmah v gosteh znova zaigrali v domači dvorani, kjer v tej sezoni le redko izgubljajo dvoboje. Tokrat so bili tekmeci Teličkov košarkarji ekipe Los Angeles Lakers. Jezerniki, ki so dobili prvi medsebojni tekmi, so sicer znova zaigrali brez poškodovanega LeBrona Jamesa.

V uvodnih minutah se je odsotnost največjega zvezdnika poznala. Domači so povedli z 11:3, a so se gostje pet minut pred koncem prvih 12 minut vrnili le na točko zaostanka (17:16). Nato je s štirimi zaporednimi točkami voz domačih potegnil Luka Dončić, Dallas pa je znova povedel z osmimi točkami naskoka (26:18). Mladi Slovenec je sedel na klop, v prvi četrtini je zbral 7 točk, skok in dve asistenci.

Rezervisti domačega moštva so nadaljevali nalet, po štirih uspešnih skokih v napadu in tudi doseženih koših iz drugega poizkusa, blestel je Dorian Finney-Smith, je prednost narastla že na 15 točk (48:33). Po vrnitvi na parket je prva peterka Dallasa brez večjih težav ohranjala vodstvo. Ob polčasu je bil Dončić z 12 točkami prvi strelec svoje ekipe, v statistiko je vpisal še štiri skoke, dve podaji. 

Vse se je spremenilo v tretji četrtini. V prvih sedmih minutah in pol so gostitelji dosegli le sedem točk, z zabijanjem, še enim uspešnim prodorom pod koš in trojko je vse prispeval Dončić, gostom pa je uspel delni izid 19:7 za le točko zaostanka pri 73:74.

Jezerniki so prvič na tekmi povedli dobro minuto pred koncem tretje četrtine, nato pa so dodali še dva koša za 86:80. Tretji del igre so dobili z rezultatom 32:13.

Na začetku zadnje četrtine so Jezerniki še povečali prednost, trener Rick Carlisle pa je tako moral hitro v igro vrniti Dončića. Domači so sicer v prvih štirih minutah zadnjega dela izgubili kar šest žog, Los Angeles pa je povedel s 96:82. Edini razpoloženi pri domačih je bil še naprej Dončić, devetnajstletnik je spet nanizal edinih sedem točk za gostitelje. Po njegovem zadetem prostem metu se je Dallas tri minute pred koncem približal na 93:100, a bližje v nadaljevanju ni mogel. Lakers so slavili s 107:97.

Dončić je v svojo statistiko vpisal 27 točk, osem skokov, dve podaji ter po blokado in ukradeno žogo. "Mislim, da smo v drugem polčasu igrali bolje v obrambi. Toda žoge v napadu nismo dovolj hitro podajali, kot smo jo v prvem delu, igra je bila preveč statična in to je odločilo," je tekmo strnil Dončić.

Nov lep večer je pričaral James Harden. Najkoristnejši igralec minule sezone se je ustavil pri 32 točkah in 14 asistencah za zmago Houston Rockets nad vodilno ekipo zahodnega dela lige Denver Nuggets, pri zmagi s 125:113 pa je svoj delež dodal tudi Švicar Clint Capela rekordom kariere (31 točk).

Najboljša ekipa lige ta čas, Milwaukee Bucks, je ob polčasu zaostajala z 58:62, preden je v drugem delu na krilih Grka Giannisa Antetokounmpa (30 točk) in Malcolma Brogdona (21) strla odpor Utah Jazz za zmago s 114:102.

Kyrie Irving je po ozdravljeni poškodbi očesa in dveh tekmah odsotnosti s 17 točkami vodil Boston Celtics do zmage s 116:95 nad Brooklyn Nets; zmagovita zelena zasedba je imela osmerico z dvomestnim številom točk, obenem pa je vknjižila kar 37 podaj.

Igralci San Antonio Spurs so v gosteh premagali Detroit Pistons s 119:107 in razveselili Gregga Popovicha, ki se je na tretjem mestu večne lestvice trenerjev lige po zmagah izenačil z Jerryjem Sloanom. Prišel je do številke 1221 in sta pred njim sedaj le še Don Nelson in Lenny Wilkens.

V New Orleansu je Anthony Davis s 36 točkami, 13 skoki in tremi blokadami veliko prispeval za zmago Pelicans nad Memphis Grizzlies s 114:95.

NBA, izidi:

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 97:107
Luka Dončić 27 točk, 8 skokov, 2 podaji za Dallas.

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 107:119
Boston Celtics - Brooklyn Nets 116:95
Houston Rockets - Denver Nuggets 125:113
Milwaukee Bucks - Utah Jazz 114:102
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 114:95
Portland Trail Blazers - New York Knicks 111:101
Sacramento Kings - Orlando Magic 111:95

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice