Šport > Košarka
17375 ogledov

Neustavljivi Curry razkril, kaj je dejal Dončiću

luka dončić steph curry Reševalni pas/Twitter Marsikoga je zmotilo, da ima Dončić več glasov od Curryja.
Tudi na večer, ko je Steph Curry dosegel 48 točk, se je v ligi NBA največ govorilo o Luki Dončiću.

Moštvo Luke Dončića Dallas Mavericks je v noči na ponedeljek moralo priznati premoč aktualnim prvakom lige NBA Golden State Warriors, ki so v American Airlines Centru slavili s 119:114.

luka dončić rick carlisle Šov zvezdnika Šport Dončić še enkrat več odličen, vendar ...

Prvo ime tekme je bil gostujoči zvezdnik Steph Curry, ki je v slabih 37 minutah dosegel 48 točk, šest skokov in pet podaj. Dvakratni MVP lige NBA je zadel kar 17 od 32 metov iz igre (53%) in 11 od 19 poskusov za tri (58%). Pri domačih je znova blestel slovenski košarkar. Na parketu je preživel 32 minut ter zbral 26 točk, šest skokov in pet podaj. Zadel je osem metov iz igre (8-18/45%) in pet od desetih trojk (50%). 

"Luka je neverjeten"

Curryjeva epska predstava je bila na koncu odločilna za zmago Golden Statea, potem ko je zadnji četrtini dosegel 13 od 27 točk svojega moštva, Dončić le tri (3/26). Čeprav je sam odigral zares vrhunsko tekmo, je na tiskovni konferenci delil pohvale na račun Slovenca. "Luka je neverjeten. Vidi se mu, da je izkušen, kar zadeva igro na visokem nivoju. Vedno igra svoj ritem. Prepričan sem, da se je zavedal, kaj so o njegovi igri govorili vsi dvomljivci, ki o njem niso vedeli prav dosti. Nedvomno je poskrbel, da ga danes vsi poznajo," je povedal eden najboljših organizatorjev igre na svetu.

Dončić je dosegel najmanj 25 točk na zadnjih štirih zaporednih tekmah. Zadnji novinec, ki mu je to uspelo, je bil prav Curry leta 2010 (pet tekem).

Curry je še pred začetkom tekme pristopil k Dončiću in košarkarja sta se prijateljsko pozdravila. Po zadnjem zvoku sirene sta si izmenjala še nekaj besed. "Ničesar ni, kar bi ti lahko povedal. Nadaljuj s tem, kar počneš," je vsebino pogovora razkril Curry.

Tudi Dončić je enemu največjih zvezdnikov lige NBA vrnil kompliment. "Nemogoče ga je pokrivati. Noro, kaj počne na parketu," je dejal 19-letnik.

Liga NBA, izidi:

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 114:119
(Luka Dončić: 26 točk, 6 skokov, 5 podaj v 32 minutah za Dallas)

New York Knicks - Philadelphia 76ers 105:108
Washington Wizards - Toronto Raptors 138:140 (2 podaljška)
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 114:133
Orlando Magic - Houston Rockets 116:109
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 116:113
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 95:101

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.