Šport > Košarka
3025 ogledov

Dončić še enkrat več odličen, vendar ...

luka dončić rick carlisle
Dallas tokrat popustil v zadnjih minutah tekme, ko ni uspel zaustaviti šova Stepha Curryja.

Košarkarji Dallasa so se še tretjič v sezoni pomerili s prvaki. Dallas je prvo tekmo dobil na domačem parketu, Golden State Warriors pa so jim vrnili z enako mero. Tretji dvoboj so znova gostili Telički iz Teksasa.

Obračun so boljše odprli gostje, ki so po polovici prve četrtine vodili s 16:10, prav vseh 16 točk Bojevnikov pa sta dosegla Kevin Durant (6) in Steph Curry (10). A nato je sledil delni izid 12:0 za domače. Ob tem naletu je bil Luka Dončić na klopi, po vrnitvi na parket pa je zadel svojo drugo trojko, ko se je napad iztekal, kasneje pa je še prodrl pod koš in se tako ustavil pri osmih točkah v prvih dvanajstih minutah igre. Dallas je prvo četrtino dobil z 29:25. Pri prvakih sta bila še vedno edina strelca Curry (16) in Durant (9).

Po minuti in pol druge četrtine se je kot tretji gostujoči igralec med strelce vpisal Draymond Green, Dončić pa je z novim uspešnim metom za tri točke domače popeljal do 34:27. Še prej je gledalce navdušil z eno izmed svojih asistenc.

A v nadaljevanju so košarkarji z obale Pacifika dvignili svojo igro, po dveh zaporednih trojkah Duranta in zabijanju Greena pa so povedli za pet točk. Pri igri rezervistov Dallasa se je poznala odsotnost J. J. Baree, ki si je na zadnji tekmi proti Minnesoti poškodovol ahilovo tetivo in bo s parketov odsoten dlje časa. Ob koncu druge četrtine so sodniki dosodili dva sumljiva prekrška nad gostujočimi zvezdniki, za nameček pa je trener Rick Carlisle zaradi ugovarjanja dobil tehnično napako. Golden State je to znal izkoristiti, ob polčasu je vodil z 62:54.

Ob še vedno razpoloženih Durantu in Curryju se domači v prvi polovici tretje četrtine niso uspeli približati, nato pa je šest točk dosegel Dončić, po zabijanju DeAndreja Jordana pa se je na semaforju izpisal rezultat 77:80. Pred zadnjim napadom v tretji četrtini so gostje znova vodili za sedem točk, a je sekundo pred koncem Luka preko Duranta zadel svojo peto trojko iz šestih poizkusov za 88:92. To je bila njegova 103. trojka v dresu Dallasa, s tem pa se je povsem približal novemu rekordu. Doslej je največ trojk v zgodovini Teličkov kot novinec dosegel trenutno poškodovani Dennis Smith Jr., ki je minulo sezono končal s 106. uspešnimi meti za tri točke.

Dallas se je v zadnji četrtini sicer dokaj hitro približal na dve točki zaostanka, imel pa je tudi nekaj napadov ob razliki -3, a jih ni izkoristil. Sredi zadnje četrtine je Dončić znova dobil nekaj minut odmora. Ob njegovem sedenju na klopi je najprej Jordan zbral tri točke, Devin Harris pa jih je dodal pet za vodstvo domačih s 108:103.

Curry je minuto in pol pred zadnjim piskom sirene najprej izenačil na 114:114, po zgrešenem metu Dončića pa je dodal še trojko z velike oddaljenosti. Jalen Brunson je nato zgrešil še sedmi zaporedni met Dallasa, Golden State pa je prišel do žoge. Gostitelji so bili uspešni v obrambi, vendar je nato Barnes nespretno izgubil žogo. Po prekršku nad njim je Curry, dosegel je zadnjih devet točk na tekmi za svojo ekipo, zadel še dva prosta meta za končnih 119:114. 

Curry je zbral 48 točk, Durant 28. Prvi strelec Dallasa je bil ponovno Dončić s 26 točkami, k temu pa je dodal še šest skokov, pet asistenc in ukradeno žogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice