Šport > Nogomet
3135 ogledov

Reševalci se bojijo najhujšega, starši izginulega nogometaša obupani

Emiliano Sala
Francoska kontrola letov je potrdila, da je poleg pilota na krovu letala, ki je v ponedeljek zvečer izginilo iz radarjev, bil tudi 28-letni argentinski nogometni zvezdnik Emiliano Sala.

Novica o izginotju letala z znanim nogometašem je kot grom udarila tudi v Argentini. Tamkajšnji mediji so uspeli stopiti v stik s staršema nesrečnega nogometaša, Horaciom in Mercedes Salo, ki vsa nestrpna pričakujeta kakršnokoli novico v povezavi z njunim sinom.

"Prijatelj mi je povedal, da je izginil avion ter da mislijo, da je bil na njem tudi moj sin. Sem zelo zaskrbljen, nič ne vemo. Obupani smo, upamo, da se bo vse dobro končalo. Pogovarjal sem se z njim v nedeljo. Še nihče iz Nantesa se nam ni javil, vse kar vemo je, da je šlo za majhno letalo, ki je izginilo iznad Angleškega kanala," je izjavil oče Horacio.

"Tu v Santa Feu smo vsi čustveni, ne vemo, kaj naj si mislimo, kot da bi bila vse skupaj laž. Mesto je v šoku. Povedali so nam zgolj, da je letalo Cardiffovega predsednika, s katerim je letel Emiliano, izginilo na poti od Nantesa do Cardiffa ter da ga še zmeraj iščejo," pa je povedala obupana mati Mercedes.

reševalna akcija VB Grozno Šport Letalo izginilo, Slovenec v strahu za prijatelja

Letalo, na katerega se je vkrcal Emiliano Sala je bilo sicer v lasti predsednika Cardiff Cityja, kateri ga je pripeljal v Wales iz Nantesa za 17 milijonov evrov, kar je najvišja odškodnina, ki jo je kdaj plačal ta premierligaš.

V Nantesu ga je treniral legendarni Vahid Halilhodžić, ki je potrdil, da se je Argentinec v ponedeljek še zadnjič oglasil v svojem nekdanjem klubu, kjer se je poslovil od soigralcev ter krenil proti Walesu.

Emiliano Sala "Poslednji pozdrav" Šport Tragično poslednje sporočilo izginulega nogometaša

Francoska kontrola letov je izgubila stik z letalom nekje na območju Kanalskih otokov. Izginulo letalo so nato iskali do druge ure zjutraj, iskanje pa so nato morali prekiniti zaradi slabega vremena, tako da se je ponovno nadaljevala zjutraj. V iskalno akcijo so angažirali dva helikopterja, dve letali ter ladjo, ki so zaenkrat pregledali že skoraj 3000 kvadratnih kilometrov področja, kjer so nazadnje zaznali letalo.

Izginotje Emiliano Sala | Avtor: Epa Epa

"Žal se bojimo najhujšega. Temperatura morja je zelo nizka v tem trenutku," je dejal eden od reševalcev v Angleškem kanalu John Fitzgerald.

"Če bi prišlo do nenadzorovanega pristanka, potem bi se letalo zlomilo. V tem primeru ne bi bilo več upanja," je pojasnil Fitzgerald.

"Nobenih sledi ni za letalom, toda nadaljujemo z iskanjem. Težko, da je to kdo preživel. Niti reševalci ne pričakujemo, da bomo naleteli na preživele. Enostavno ne vemo, kako je lahko letalo kar tako izginilo z radarja. Sploh ni bilo nobene komunikacije med pilotom in stolpom. Preprosto je izginil," je zaključil Fitzgerald.

Reševalci so sicer opravili več iskanj, na angleški strani so potrdili, da so prečesali območje, obsežno skoraj 3000 kvadratnih kilometrov. Potrdili so, da bi doslej morali opaziti kakršne koli luči iz reševalnih jopičev ali rafta ali pa mobilnih telefonov.

Iskanje pogrešanih, ob Sali je bil v letalu tudi pilot, se je nadaljevalo do mraka. Zdaj so iskanje prekinili in ga bodo nadaljevali jutri ob zori.

Iskanje Emiliano Sala | Avtor: Epa Epa

Osemindvajsetletni nogometaš, ki je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina, je to sezono v francoskem prvenstvu dosegel 12 zadetkov. Njegove predstave so zbudile pozornost vodilnih pri Cardiff Cityju, kamor je Sala prestopil za rekordnih 17 milijonov evrov.

Svojemu novemu valižanskemu klubu, ki je ta čas na 18. mestu prvenstvene lestvice v premier league, naj bi Sala pomagal v boju za obstanek med elitno druščino.

Emiliano Sala | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.