Šport > Nogomet
1830 ogledov

Trener pretresen po nesreči: Najhujši teden v življenju

Iskanje Emiliano Sala Epa
Z iskanjem nesrečnega nogometaša in pilota bodo zdaj nadaljevali.

Trener nogometnega kluba Cardiff City Neil Warnock razmišlja o tem, da bi končal profesionalno trenersko pot. Vzrok za takšna razmišljanja je zadnji teden, ki ga je označil za "najhujšega v življenju", povezan pa je z izginotjem Argentinca Emiliana Sale v letalski nesreči nad Rokavskim prelivom.

Trener Cardiffa, ki je bil med glavnimi pobudniki za 17 milijonov vredno selitev Argentinca iz Nantesa, je prvič po izginotju letala spregovoril za medije. "Nenehno, 24 ur na dan, razmišljam o tem, kaj se je zgodilo. Nemogoče je spati. V nogometu sem kot trener že več kot 40 let in to je bil najhujši teden mojega življenja, brez dvoma," je dejal 70-letni strateg. "Ne morem se osredotočiti na karkoli drugega. Prizadelo me je še bolj kot druge, z njim sem bil v stikih in v zadnjih šestih ali sedmih tednih sva se pogosto slišala."

emiliano sala Prepis pogovora Šport Tako se je dogovoril za usodni let

Sala je prejšnji teden potoval v Cardiff, a je zasebno letalo, s katerim je letel, izginilo nad Rokavskim prelivom. Britanska policija je iskanje pogrešanih, nogometaša in 59-letnega pilota Dava Ibbotsona, uradno končala v četrtek s pojasnilom, da so možnosti preživetja tri dni po strmoglavljenju "izjemno majhne".

Akcija uspela, nadaljevali bodo iskanje

Čeprav praktično ni več upanja, da bi nogometaša našli živega, so njegovi prijatelji in rojaki sprožili novo iskalno akcijo. Na platformah za množično financiranje so pobudniki iskanja že zbrali več kot 300.000 evrov. Akcijo so podprli tudi številni nogometaši in nogometni delavci, med njimi trener Salinega nekdanjega kluba Nantesa Vahid Halilhodžić, Ilkay Gundogan (Manchester City), Geoffrey Kondogbia (Valencia), Corentin Tolisso (Bayern München), Maxime Gonalons (Roma), Salin nekdanji soigralec pri Caenu N'Golo Kanté (Chelsea) in Laurent Koscielny (Arsenal). 

emiliano sala | Avtor: Epa Epa

Najeli so strokovnjaka za iskanje potopljenih ladij. David Mearns iz podjetja Bluewater Recoveries je dejal, da bodo podvodno iskanje letala začeli konec tedna. Letalo bodo iskali s pomočjo ladje, ki je opremljena s sonarjem, ter s podvodnim plovilom. Na območju, kjer je letalo izginilo z radarjev, je globina morja večinoma okrog 65 metrov, na posameznih točkah pa tudi 110 metrov.

Emiliano Sala Tudi Messi s prošnjo Šport Pilot brez prave licence, dolgoval je 18 tisoč funtov

"To bo projekt, ki ga bom izvajal na najnižji globini doslej v karieri. Največja težava bo vreme. Ne moremo zagotoviti, da bomo našli letalo, a družina bi lahko dobila odgovore, ki jih zdaj še nima," je dejal Merns in dodal: "Družina še vedno upa. Ini Emiliana smatrajo za izginulo osebo in ne bodo odnehali dokler ne dobijo dokaze, ki jih bodo prepričali v nasprotno."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice