Šport > Nogomet
4778 ogledov

Nogometaš je zavrnil komercialni let

Emiliano Sala
V klubu so pretreseni ob nesreči njihovega najdražjega nogometaša.

Iskanje izginulega letala z argentinskim nogometašem Emilianom Salo na krovu, ki je v ponedeljek izginilo z radarja nad Rokavskim prelivom, se je danes nadaljevalo, predsednik nogometnega kluba iz Cardiffa Mehmet Dalman pa je v zvezi s tem dejal, da si je Južnoameričan sam organiziral pot do Cardiffa, čeravno so mu v klubu ponudili drugo možnost.

Prvi mož Cardiffa je za Wales Online povedal, da so pogrešanemu južnoameriškemu nogometašu ponudili komercialni let za potovanje v Cardiff, a je to možnost zavrnil in dejal, da bo pripotoval v lastni režiji. "V tem trenutku ne vem, kdo je uredil njegov let v Cardiff, zagotovo pa to ni bil Cardiff City. V klubu smo pretreseni in še vedno upamo na najboljše," je za omenjeni medij med drugim dejal Dalman.

Emiliano Sala Tragedija Šport Reševalci se bojijo najhujšega, starši izginulega nogometaša obupani

Pot Sale z enomotornim letalom naj bi organiziral njegov nogometni zastopnik Willie MacKay, ki je za britanski časnik The Guardian dejal, da "ne more razpravljati o tej zadevi".

Francoska in britanska obalna straža 40 ur po nesreči nadaljujeta iskanje enomotornega letala Piper PA-46 Malibu, na katerem je bil poleg argentinskega nogometaša tudi zelo izkušeni pilot Dave Ibbotson. Danes so v akciji reševanja poleg ladij sodelovala še tri reševalna letala in en helikopter, pogledali so tudi satelitske posnetke in jih primerjali z zadnjimi podatki z njegovega mobilnega telefona, a zaenkrat niso našli nobenih razbitin.

Iskanje Emiliano Sala | Avtor: Epa Epa

Policija in reševalci so v dopoldanskih urah sporočili, da so možnosti, da bi našli preživele, "skoraj nične". Sala je le malo, preden je letalo izginilo z radarja, za družino in prijatelje posnel pretresljivo sporočilo. Argentinski časnik Clarin je poročal, da je 28-letni nogometaš le malo, preden je letalo izginilo z radarja, preko aplikacije WhatsApp družini in prijateljem poslal pretresljivo zvočno sporočilo.

"Sem na letalu, za katerega se zdi, da bo razpadlo. Letim proti Cardiffu. Če v uri in pol od mene ne prejmete nobenih novic, ne vem, če bodo poslali koga, naj me išče, saj me ne bodo našli, veste. Oče, strah me je," je v glasovnem sporočilu dejal Sala.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.