Šport > Nogomet
7761 ogledov

Fotografirali Salino truplo, nato slike objavili na spletu

emiliano sala Epa
Prah glede tragično preminulega nogometaša Emiliana Sale se še vedno ni polegel.

"Ne morem verjeti, da obstajajo tako zlobni in hudobni ljudje," je na sodišču povedala Romina, sestra pokojnega nogometaša Emiliana Sale, ki se je smrtno ponesrečil 21. januarja med letom iz Nantesa v Wales.

Letalo, na katerem je bil poleg Sale še pilot Dave Ibbotson, je z radarskih zaslonov izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu.

Stekla je obširna reševalna akcija, a se je uradno iskanje končalo že po treh dneh. Nogometaševa družina je nato s pomočjo donacij sprožila zasebno reševalno akcijo, s katero so po nekaj dneh našli ostanke letala. Med razbitinami so odkrili eno truplo, izkazalo se je, da gre za nogometaša, medtem ko pilota niso nikoli našli.

Emiliano Sala letalo | Avtor: Epa Epa

Britanske oblasti so tragično nesrečo preiskovale več mesecev, na dan pa so v tem času pricurljale številne zasrkbljujoče informacije. Sala je, denimo, med letom komuniciral s svojimi prijatelji, katerim je zaupal, da proti Cardiffu potuje v "razpadajočem letalu".

Emiliano Sala je tik pred nesrečo prestopil iz Nantesa v Cardiff za 17 milijonov evrov. Francozi so kljub njegovemu izginotju zahtevali plačilo odškodnine.

Izkazalo se je tudi, da bi moral letalo pilotirati David Henderson in ne Ibbotson, ki je bil barvno slep in sploh ni imel dovoljenja za nočne lete. Pojavile so se celo navedbe, da Sala ni želel na letalo, vendar so ga v to "prisilili", obdukcija trupla pa je potrdila, da sta se nogometaš in pilot pred smrtjo zastrupila z ogljikovim monoksidom.

emiliano sala | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Preiskava tragične nesreče je trajala kar sedem mesecev, na koncu pa so v javnost pricurljale še Saline fotografije iz mrtvašnice, ki so se znašle na družbenih omrežjih. Policijska preiskava je identificirala dve osebi, na zatožni klopi pa sta se znašla 49-letna Sherry Bray, direktorica podjetja, ki mrtvašnici zagotavlja nadzorno videotehnologijo CCTV, in njen uslužbenec, 62-letni Christopher Ashford. Krivdo sta priznala. Oba sta se posledično znašla na sodišču, kjer je pričala tudi ogorčena sestra pokojnega nogometaša.

 | Avtor: assosiated press/AP assosiated press/AP

Sherry Bray (na sliki zgoraj) naj bi fotografila tudi nekatera druga trupla in si slike izmenjavala s sodelavci.

"Na instagramu so se pojavile fotografije Emilianovega trupla. Ne morem verjeti, da obstajajo tako zlobni in hudobni ljudje, ki naredijo kaj takšnega. Poklicala sem Emilianovega agenta in ga obvestila, da fotografije krožijo po spletu. Poklicala sem brata Daria, ki fotografij ni želel videti. Poskušala sem jih umakniti z družbenih omrežij. Mama jih ni mogla niti pogledati. Žalosti me, da so se nekateri celo norčevali iz njih. Nikoli jih ne bom mogla izbrisati iz spomina. Tudi mama in brat tega ne bosta pozabila. Težko bo živeti s tem spominom," je povedala skrušena Romina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merci Emi ❤

A post shared by Romina Sala (@salaromina) on

Komentarjev 1
  • Avatar Ebony_Wunderlich
    Ebony_Wunderlich 10:26 21.september 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na uro, in zaslužek je lahko sčasoma še večji. veeč tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ w­w­w­.W­o­r­k­L­i­n­k­s­3.­C­O­M