Šport > Nogomet
13147 ogledov

Grozljivo odkritje! Nogometaš ter pilot bila pred tragično nesrečo zastrupljena!

emiliano sala Epa
Sedem mesecev po tragični nesreči je analiza odkrila, da sta bila Emiliano Sala ter pilot letala pred samo nesrečo zastrupljena z ogljikovim monoksidom.

21. januarja letos je prišlo do tragične nesreče, ko se je tekom leta iz Nantesa v Cardiff zrušilo letalo z nogometnim zvezdnikom Emilianom Salo ter pilotom Davidom Ibbotsonom.

Zdravniki so sedem mesecev po nesreči odkrili pravi razlog strmoglavljenja aviona ter njune smrti!

emiliano sala | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Toksikološka analiza trupla Emiliana Sale je namreč pokazala zelo visok nivo ogljikovega monoksida v njegovi krvi. Tolikšna količina naj bi po mnenju strokovnjakov morala povzročiti možgansko kap, infarkt, ali vsaj padec v nezavest.

"V Salini krvi se je nahajal karboksihemoglobin, spojina ogljikovega monoksida ter hemoglobina, ki je predstavljal kar 58% deleža ter bil verjetno usoden za 28-letnega nogometaša ter njegovega pilota. Visoka količina ogljikovega monoksida je omamila pilota, ki ni mogel normalno upravljati z letalom, ki se je zato tudi zrušilo," naj bi po poročanju angleškega BBC-ja pisalo v službeni izjavi.

Kot glavni razlog nesreče se je sicer do sedaj največkrat omenjala starost letala ter dejstvo, da pilot sploh naj ne bi imel prava dovoljenja za letenje. Najnovejša odkritja pa so tako celoten dogodek prikazala v čisto drugačni luči.

V uradni izjavi naj bi bilo še zapisano: "Nivo karboksihemoglobina (COHb) višji od 50% v telesu zdrave osebe se smatra za življenjsko nevaren."

Emiliano Sala BBC Šport Salin pilot sploh ne bi smel leteti

Odvetnik, ki zastopa družino pokojnega Emiliana Sale, Daniel Machover, je izjavil:

"Družina smatra, da je nujno opraviti detaljno raziskavo samega letala. Družina in javnost imajo pravico vedeti, kako je ogljikov monoksid ušel v kabino. Varnost letenja je odvisna od tega, da se ugotovi čim več detajlov v povezavi s tem tragičnim primerom."

Emiliano Sala | Avtor: Profimedia Profimedia

Emiliano Sala je sicer preminil tekom leta, ko je zapuščal svoj prejšnji nogometni klub Nantes ter se odpravljal proti svojemu novemu domovanju, Cardiffu, kjer je za tamkajšnjega premierligaša podpisal svojo sanjsko pogodbo. Emiliano Sala bi moral biti Cardiffova najdražja okrepitev v zgodovini, saj so za izjemnega argentinskega napadalca odšteli kar 17 milijonov evrov.

Svečka Argentina v solzah Šport Umrl oče tragično preminulega nogometaša Pogreb Emiliana Sale Obtožbe Šport Salin pogreb zasenčil sorodnik: "Ubili so ga!" Emiliano Sala Našli letalo Šport "Med razbitinami se vidi ena oseba"
Komentarjev 2
  • marsal 23:01 14.avgust 2019.

    pomeni , da je imel auspuh luknjo in je monoksid drl ali polzel v potniško kabino ! Monoksid je težji od zraka in je pri tleh !

  • stilist 20:21 14.avgust 2019.

    Prečitajte, kaj ste napisali... Pilot helikopterja.

Sorodne novice