Šport > Nogomet
1074 ogledov

Kakšna poteza Arsenala! Tako so Topničarji počastili izginulega nogometaša

Arsenal : Cardiff City
1/8
Klub ni nogometni velikan zgolj zaradi osvojenih lovorik, pač pa tudi zaradi takšnih potez.

Cardiff City je v torek zvečer gostoval pri Arsenalu. To je bila prva tekma valižanskega kluba po nesreči njihovega novega nogometaša Emiliana Sale. Tekma bi morala biti debi argentinskega napadalca v dresu svoje nove ekipe, toda njegovi nesojeni soigralci so morali priteči na igrišče brez njega.

Arsenal : Cardif City | Avtor: Profimedia Profimedia

Ganljivo potezo pa je pred samo tekmo naredil domači Arsenal. V uradnem programu tekme, ki so ga delili na stadionu navijačem, so na seznam nogometašev uvrstili tudi Emiliana Salo, namesto številke na dresu pa so poleg njegovega imena vstavili rumen narcisin cvet, ki je obenem eden izmed valižanskih narodnih simbolov, hkrati pa je rumena barva zaščitni znak Salinega prejšnjega kluba, francoskega Nantesa.

Arsenal : Cardif City | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav takšen narcisin cvet so podarjali pred vhodom na stadion, medtem ko je na sedežih stadiona Emirates pričakal vsakega navijača rumeni list papirja, katerega so dvignili v zrak med minuto molka. Nogometaši zaradi prošnje Saline družine niso nosili črnega traku, saj nesrečnikovega trupla še vedno niso našli in družina tako še vedno upa, da je njihov Emiliano živ.

Arsenal : Cardif City | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav v torek se je namreč nadaljevalo iskanje Sale ter pilota Davida Ibbotsona, ki sta z letalom potovala iz Nantesa v Cardiff prejšnji ponedeljek. Avion s katerim sta letela je nenadoma izginil z radarjev nekje sredi Angleškega kanala, uradna iskalna akcija pa je bila končana po vsega treh dneh.

Emiliano Sala Še vedno upajo... Šport Uporabili bodo nov način za iskanje izginulega nogometaša

Družina Sala pa je nato zahvaljujoč številnim spletnim donacijam ter ob finančni pomoči znanih nogometašev ter trenerjev zbrala več kot 300.000 funtov ter najela podjetje, ki se je specializiralo za iskanje različnih razbitin. Pri iskanju jim bo tako v pomoč najsodobnejša tehnologija za preučevanje morskega dna in tudi majhna podmornica.

kante sala Preobrat? Šport Zvezdnik pripravljen plačati vse stroške reševalne akcije Iskanje Emiliano Sala Zdaj bodo nadaljevali Šport Trener pretresen po nesreči: Najhujši teden v življenju
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice