Šport > Nogomet
825 ogledov

Ganljiva gesta za rojstni dan umrlega Emiliana Sale

emiliano sala Reševalni pas/Twitter
Argentinski klub se je odločil za potezo, s katero bo počastil spomin na preminulega nogometaša.

Nogometni klub San Martín de Progreso nastopa v nižjih rangih argentinskega ligaškega tekmovanja. Domuje v mestecu Progreso v provinci Santa Fe, nekaj deset kilometrov severozahodno od Buenos Airesa.

Pod okriljem kluba ne deluje le nogometna sekcija, temveč cela plejada športih društev v različnih panogah. V tem kolektivu se je kalil tudi Emiliano Sala, nogometaš, ki se je smrtno ponesrečil v letalski nesreči letošnjega januarja.

Grozljivo Šport Fotografirali Salino truplo, nato slike objavili na spletu

Sala je za omenjeno ekipo nastopal do svojega 15. leta, nato pa kot talentiran napadalec zapustil pred več kot stoletjem (1917) ustanovljeni klub in se podal v profesionalne vode.

V četrtek, na zadnji dan oktobra, bi Sala praznoval svoj 29. rojstni dan. Nesojeni jubilej bodo v klubu njegove mladosti zaznamovali tako, da bodo po njem poimenovali stadion.

Stadion ekipe San Martín de Progreso se sicer nahaja istoimenskem športnem kompleksu, ki poleg nogometnega objekta premore še športno dvorano, bazen, teniška igrišča in druge površine.

"Stadion bo krasila njegova risana podoba, ime pa bomo spremenili njemu v čast," je sporočil predsednik San Martína Daniel Ribero.

San Martín de Progreso San Martin de Progreso | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Emiliano Sala je umrl letošnjega januarja po strmoglavljenju letala v Rokavski preliv. Argentinec je potoval iz Nantesa v Cardiff, saj je podpisal pogodbo s tamkajšnjim klubom v zameno za 17 milijonov evrov odškodnine.

Preiskovalni organi so po večmesečni preiskavi ugotovili, da je nesreči botrovala zastrupitev z ogljikovim monoksidom, ki sta ji podlegla tako Sala kot pilot David Ibbotson.

emiliano sala Nasprotujejo Fifi Šport Cardiff City še vedno ne želi plačati odškodnine za umrlega zvezdnika
Komentarjev 1
  • Avatar Latilessa
    Latilessa 23:48 30.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice