Filip Flisar začel slabo

Foto: Epa
Foto: Epa
Smele napovedi se niso uresničile, Slovenec hitro končal tekmovanje.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu, ki jo gosti francoski Val Thorens, obstal v četrtfinalu. 

Mariborčan, ki se je na petkovo in sobotno tekmo uvrstil z desetim časom kvalifikacij, je v četrtfinalu slabo startal in v cilj prišel zadnji od četverice v skupini.

Flisar je smučal že v prvi četrtfinalni skupini (od štirih) in takoj je bilo jasno, da tekme ne bo nadaljeval. Čakal je le na morebitno napako ali zaplet skupine v ospredju, a je na njegovo žalost ni dočakal in je tako tekmovanje končal na zadnjem mestu prve četrtfinalne skupine, kar je pomenilo 14. mesto.

Prvi smuk Ilka začenja sezono na "njenem" prizorišču

"Start v sezono je definitivno boljši kot lani. Moje smučanje mislim, da je OK, in v osmini finala sem odpeljal super. V četrtfinalu pa sem na startu malenkost zaostal, ravno toliko, da so me na prvem skoku stisnili in sem izgubil hitrost. Na začetku pa je taka ravnina, da ko enkrat izgubiš malo hitrosti, jo je nemogoče pridobiti nazaj. Potreboval sem čas, da sem tekmece dohitel, a jih prehiteti enostavno nisem mogel," je današnjo tekmo ocenil Flisar.

Prvi zmagovalec letošnje sezone je postal Kanadčan Kevin Drury, ki mu proga v Val Thorensu očitno zelo leži.

Promo "Avta in ženske se 'nea' posoja"

V soboto Flisarja ob 11. uri čaka nova priložnost, da se prebije med finaliste. Pred začetkom sezone je Flisar namreč dejal, da je odlično pripravljen in zelo uživa v smučanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.