Filipovski: "Čez 7 dni se vrnem v Rim"

Foto: Žurnal24 Filipovski se je sestal s predsednikom Rome in ni dobil odpovedi. (Foto: EPA)
Pisanje italijanskih medijev, da je Sašo Filipovski dobil nogo, ne držijo. Ostaja trener rimske Lottomatice, čeprav bo klub zmanjšal proračun. "V načrtu imam, da se vrnem v Rim in začnem delo z mladimi igralci."
Oglej si celoten članek

Rimski Lottomatici se ni uspelo uvrstiti v končnico prve italijanske košarkarske lige (bili so šele deveti) in je tako ostala brez Evrolige. Predsednik kluba Claudio Toti je napovedal zmanjšanje proračuna, italijanski mediji pa so se takoj razpisali, da to pomeni odhod več košarkarjev in tudi glavnega trenerja Saša Filipovskega. Da bi preverili, ali je kaj resnice na slednjem, smo zavrteli telefonsko številko slovenskega trenerja. "To so samo govorice. V njih ni nič resnice. Sam imam še enoletno pogodbo. S strani predsednika nimam nobene negativne informacije."

Proračun naj bi se res zmanjšal, saj ni Evrolige. Tako naj bi se postavil dolgoročni načrt dela z mladimi.
Sašo Filipovski

Nam je pa Filipovski potrdil, da bo klub res zmanjšal proračun. "Sam sem imel s predsednikom sestanek predvčerajšnjim. Povedal mi je, da se bo v naslednjih osmih dneh sestal z več sponzorji, s predstavniki mesta. Potrebuje pogovor, da vidi, kako naprej. Doslej je investiral veliko svojega denarja. Rad bi videl, kakšna je finančna prihodnost kluba. Proračun naj bi se res zmanjšal, saj ni Evrolige. Tako naj bi se postavil dolgoročni načrt dela z mladimi. Takšna je njegova ideja. Jasno je, da potrebuje čas, da se pogovori s sponzorji, da vidi, koliko bo lahko vlagal."

Slovenski strateg je povsem osredotočen na nov izziv – voditi Romo skozi to prehodno obdobje. "Za zdaj imam v načrtu, da se vrnem v Rim in začnem delo z mladimi igralci. Sam torej čez teden dni začnem novo sezono." O Unionu Olimpiji, s katero se ga povezuje, za zdaj tako ni govora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.