Šport > Košarka
8 ogledov

Filipovski: "Čez 7 dni se vrnem v Rim"

Filipovski se je sestal s predsednikom Rome in ni dobil odpovedi. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Pisanje italijanskih medijev, da je Sašo Filipovski dobil nogo, ne držijo. Ostaja trener rimske Lottomatice, čeprav bo klub zmanjšal proračun. "V načrtu imam, da se vrnem v Rim in začnem delo z mladimi igralci."

Rimski Lottomatici se ni uspelo uvrstiti v končnico prve italijanske košarkarske lige (bili so šele deveti) in je tako ostala brez Evrolige. Predsednik kluba Claudio Toti je napovedal zmanjšanje proračuna, italijanski mediji pa so se takoj razpisali, da to pomeni odhod več košarkarjev in tudi glavnega trenerja Saša Filipovskega. Da bi preverili, ali je kaj resnice na slednjem, smo zavrteli telefonsko številko slovenskega trenerja. "To so samo govorice. V njih ni nič resnice. Sam imam še enoletno pogodbo. S strani predsednika nimam nobene negativne informacije."

Proračun naj bi se res zmanjšal, saj ni Evrolige. Tako naj bi se postavil dolgoročni načrt dela z mladimi.
Sašo Filipovski

Nam je pa Filipovski potrdil, da bo klub res zmanjšal proračun. "Sam sem imel s predsednikom sestanek predvčerajšnjim. Povedal mi je, da se bo v naslednjih osmih dneh sestal z več sponzorji, s predstavniki mesta. Potrebuje pogovor, da vidi, kako naprej. Doslej je investiral veliko svojega denarja. Rad bi videl, kakšna je finančna prihodnost kluba. Proračun naj bi se res zmanjšal, saj ni Evrolige. Tako naj bi se postavil dolgoročni načrt dela z mladimi. Takšna je njegova ideja. Jasno je, da potrebuje čas, da se pogovori s sponzorji, da vidi, koliko bo lahko vlagal."

Slovenski strateg je povsem osredotočen na nov izziv – voditi Romo skozi to prehodno obdobje. "Za zdaj imam v načrtu, da se vrnem v Rim in začnem delo z mladimi igralci. Sam torej čez teden dni začnem novo sezono." O Unionu Olimpiji, s katero se ga povezuje, za zdaj tako ni govora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.