Filmska zvezdnika kupila tretji najstarejši otoški klub

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Preizkusila se bosta tudi v nogometu.
Oglej si celoten članek

Filmska igralca Ryan Reynolds in Rob McElhenney sta postala lastnika nogometnega kluba Wrexham, ki trenutno nastopa v angleški petoligaški konkurenci. Gre sicer za klub, ki je bil ustanovljen že leta 1864, je najstarejši v Walesu, skupno pa tretji najstarejši klub na svetu.

Wrexham se s tekmo manj trenutno nahaja na 14. mestu v National League, v minuli sezoni je bil na koncu četrti. Kapaciteta njegovega stadiona Racecourse Ground znaša 10.771 gledalcev, rekordni obisk je klub zabeležil leta 1957, ko si je tekmo z Manchester Unitedom ogledalo 34.445 ljubiteljev nogometa. 

Največji uspeh je klub dosegel v sezoni 1975/76, ko se je presenetljivo uvrstil v četrtfinale nekdanjega evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. V sezonah 1973/74, 1977/78 in 1996/97 so se Valižani uvrstili tudi v četrtfinale pokala FA.

The Wrexham Supporters Trust (WST), skupina, ki je imela v lasti klub od leta 2011, je zdaj z veliko večino podelila zaupanje obema filmskima igralcema. Od nekaj več kot 2000 oseb, ki so imele volilno pravico, jih je 1.809 glasovalo za prevzem, 26 jih je bilo proti, 9 se jih je vzdržalo glasovanja. Za prevzem lastništva je bila potrebna 75-odstotna potrditev s strani članov WST, znašala pa je 98,6 odstotka. Glasovalo je 91,5 odstotka tistih z volilno pravico.

Foto: Reuters Blake Lively, Ryan Reynolds

"Obe strani bosta nadaljevali z zadnjimi podrobnostmi prevzema, navijačem Wrexama pa bomo napredovanje dogovora posredovali v najkrajšem možnem času. Novima lastnikoma želimo veliko uspeha pri vodenju našega kluba, vselimo se tega, kar prinaša prihodnost," so v sporočilu za javnost zapisali pri WST.

Prevzem s strani RR McReynolds Company, LLC mora tako potrditi le še angleška nogometna zveza. Reynolds se je v nagovoru navijačem zavzel, da bosta s solastnikom prisotna na tekmah, ko jima bo to dopuščala kariera oz. razmere v filmski industriji, po besedah BBC pa bo prva investicija podjetja RR McReynolds znašala nekaj več kot dva milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.