Šport > Nogomet
1280 ogledov

Filmska zvezdnika kupila tretji najstarejši otoški klub

Racecourse Ground Profimedia
Preizkusila se bosta tudi v nogometu.

Filmska igralca Ryan Reynolds in Rob McElhenney sta postala lastnika nogometnega kluba Wrexham, ki trenutno nastopa v angleški petoligaški konkurenci. Gre sicer za klub, ki je bil ustanovljen že leta 1864, je najstarejši v Walesu, skupno pa tretji najstarejši klub na svetu.

Wrexham se s tekmo manj trenutno nahaja na 14. mestu v National League, v minuli sezoni je bil na koncu četrti. Kapaciteta njegovega stadiona Racecourse Ground znaša 10.771 gledalcev, rekordni obisk je klub zabeležil leta 1957, ko si je tekmo z Manchester Unitedom ogledalo 34.445 ljubiteljev nogometa. 

Največji uspeh je klub dosegel v sezoni 1975/76, ko se je presenetljivo uvrstil v četrtfinale nekdanjega evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. V sezonah 1973/74, 1977/78 in 1996/97 so se Valižani uvrstili tudi v četrtfinale pokala FA.

The Wrexham Supporters Trust (WST), skupina, ki je imela v lasti klub od leta 2011, je zdaj z veliko večino podelila zaupanje obema filmskima igralcema. Od nekaj več kot 2000 oseb, ki so imele volilno pravico, jih je 1.809 glasovalo za prevzem, 26 jih je bilo proti, 9 se jih je vzdržalo glasovanja. Za prevzem lastništva je bila potrebna 75-odstotna potrditev s strani članov WST, znašala pa je 98,6 odstotka. Glasovalo je 91,5 odstotka tistih z volilno pravico.

Blake Lively, Ryan Reynolds | Avtor: Reuters Reuters

"Obe strani bosta nadaljevali z zadnjimi podrobnostmi prevzema, navijačem Wrexama pa bomo napredovanje dogovora posredovali v najkrajšem možnem času. Novima lastnikoma želimo veliko uspeha pri vodenju našega kluba, vselimo se tega, kar prinaša prihodnost," so v sporočilu za javnost zapisali pri WST.

Prevzem s strani RR McReynolds Company, LLC mora tako potrditi le še angleška nogometna zveza. Reynolds se je v nagovoru navijačem zavzel, da bosta s solastnikom prisotna na tekmah, ko jima bo to dopuščala kariera oz. razmere v filmski industriji, po besedah BBC pa bo prva investicija podjetja RR McReynolds znašala nekaj več kot dva milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.