Šport > Nogomet
30 ogledov

Sodnica kljub žaljivkam dosodila "fantomski gol"

Fearn Conference National Kidderminster Wrexham sodnica luknja Youtube
Nogometna sodnica Amy Fearn se je na tekmi angleške pete lige med Kidderminsterjem in Wrexhamom znašla pred hudo preizkušnjo, a na koncu vseeno pravilno dosodila zadetek.

Navijači Wrexhama so bili na nogah, ko je njihovo moštvo na tekmi lige Conference National (angleške pete lige) v 71. minuti zabilo regularen zadetek, ki je proti drugouvrščenemu Kidderminsterju znižal zaostanek na 1:2.

Toda veselje strelca Adriana Cieslewicza se je hitro končalo, sodnica Amy Fearn in njeni pomočniki so namreč menili, da gre za gol avt, potem ko je žoga skozi luknjo ob vratnici končala v reklamnih panojih.

"Krava!" "Goljuf!"

Po šestih minutah prerekanja, številni gledalci so ji namenili vse možne vrste oznak od "krave" do "goljufa", je Fearnova le pravilno dosodila zadetek v korist gostov, ki pa ni bil dovolj za zmago. Tekma se je končala s 3:1.

Sodnica se je tako izognila novemu neslavnemu primeru "fantomskega gola", s katerim je pred časom v 1. Bundesligi zaslovel Bayerjev napadalec Stefan Kiessling. Strel občasnega nemškega reprezentanta je sicer v gol vstopil skozi napačno stran mreže, glavni sodnik pa je zadetek napačno priznal.

Wrexhamov zadetek skozi oči televizijske kamere:

Videoposnetek navijača za golom dokazuje, da je šlo res za regularen zadetek, čeprav za precej "kočijaško" preklinjanje ne bo dobil nobene nagrade. Oxfordski univerzi je standard v zadnjih letih očitno zaskrbljujoče padel:

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.