Finale bo ljubljansko-mariborski

Foto: Žurnal24 maribor_domzale_sps_main
V finalu nogometnega pokalnega tekmovanja bo igralo moštvo Maribora. Vijolice so z golom Volaša zgodaj povedle, izenačenje pa je Domžalčanom uspelo prepozno, da bi lahko dosegli kaj več od častnega remija.
Oglej si celoten članek
 

Pokal Hervis, polfinale, povratni tekmi

Koper : Interblock 2:3 (1:2)
Domžale : Maribor 1:1 (0:1)

Najpomembnejše v drugem polfinalnem obračunu se je zgodilo že v 19. minuti srečanja. Takrat je Filekovič poslal dolgo in natančno podajo proti Jeliču. Ta ni omahoval, ampak je krenil v odločen prodor po desni strani, v kazenskem prostoru preigral Hanžiča in pred vrati domiselno našel osamljenega Volaša . Primorcu ni bilo težko potisniti žoge v mrežo, ob tem pa je Domžalčane pahnil v nezavidljiv položaj, ko so morali za napredovanje v finale doseči kar tri zadetke.

Navijači iz štajerske prestolnice so zavzeli Domžale. © SPS

 
Domači seveda še zdaleč niso izgubili volje, vendar pa so bila ogrožanja vrat, ki so jih povzročali predvsem Zahora , Brezič in Juninho , premalo konkretna. Mariborčani so se zavedali, da imajo več kot ugoden rezultat, zato niso silili z glavo skozi zid, z žogo v gol pa resnici na ljubo tudi ne. Za nevarnejši mariborski poskus lahko označimo le Pavlovičev strel s približno 20 metrov, ko je mariborski ideolog igre sprožil nizko žogo, a je Nemec rešil svoja vrata. Pridigar pa svojih ni uspel v 85. minuti, ko so Domžalčani po napaki Popoviča, ki je žogo podal na glavo domačemu rezervistu Čavuševiču , prišli do izenačenja. V 89. minuti pa je imel isti igralec po Semlejevi podaji še veliko ugodnejši položaj za strel, a je zapravil pregrešno lepo priložnost, ko je bil v bližini vrat povsem sam. Ob drugačnem scenariju bi bilo v Domžalah še zelo živčno, tako pa so se vijolice zasluženo veselile uvrstitve v finale pokala Hervis.

Interblock je Koprčanom preprečil tretji zaporedni nastop v finalu. © Boštjan Tacol

 
Interblock še drugič boljši od Kopra
Interblock
bo imel kljub slabi formi v domačem prvenstvu vendarle priložnost, da v novi sezoni zaigra v Evropi. Ljubljančani so namreč tudi na drugi polfinalni tekmi pokala Hervis v gosteh ugnali Koper in se s skupnim izidom 5:3 uvrstili v finale. Gostje so prvič povedli v 25. minuti po podaji Ermina Rakoviča z leve strani, ki jo je s sedmih metrov za hrbet Ermina Hasiča izkušeno preusmeril Dejan Gerič . Le tri minute pozneje pa so se Koprčani vrnili v igro po avtogolu Suada Grabusa : Božičič je pred vrata Interblocka podal s prostega strela, Grabus pa je z glavo žogo poslal v lastno mrežo. Odločilni zadetek je padel tik pred koncem prvega dela, ko je svoj prvi gol v spomladanskem delu sezone zabil Ermin Rakovič . V drugem polčasu je Nigerijec Amusan v 87. minuti vlil žarek upanja domačim nogometašem, zmago in uvrstitev v veliki finale pa je v sodnikovem podaljšku potrdil Enes Rujovič .

Na drugi polfinalni tekmi se bosta pomerila aktualni prvak iz Domžal in Maribor , ki ga bo ob Kamniški Bistrici spremljajo tudi več sto zvestih privržencev. Prednost imajo vijoličasti, ki so na prvi tekmi na Ptuju slavili zmago z 1:0.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.