Šport > Nogomet
0 ogledov

Finale bo ljubljansko-mariborski

maribor_domzale_sps_main Žurnal24 main
V finalu nogometnega pokalnega tekmovanja bo igralo moštvo Maribora. Vijolice so z golom Volaša zgodaj povedle, izenačenje pa je Domžalčanom uspelo prepozno, da bi lahko dosegli kaj več od častnega remija.
 

Pokal Hervis, polfinale, povratni tekmi

Koper : Interblock 2:3 (1:2)
Domžale : Maribor 1:1 (0:1)

Najpomembnejše v drugem polfinalnem obračunu se je zgodilo že v 19. minuti srečanja. Takrat je Filekovič poslal dolgo in natančno podajo proti Jeliču. Ta ni omahoval, ampak je krenil v odločen prodor po desni strani, v kazenskem prostoru preigral Hanžiča in pred vrati domiselno našel osamljenega Volaša . Primorcu ni bilo težko potisniti žoge v mrežo, ob tem pa je Domžalčane pahnil v nezavidljiv položaj, ko so morali za napredovanje v finale doseči kar tri zadetke.

Navijači iz štajerske prestolnice so zavzeli Domžale. © SPS

 
Domači seveda še zdaleč niso izgubili volje, vendar pa so bila ogrožanja vrat, ki so jih povzročali predvsem Zahora , Brezič in Juninho , premalo konkretna. Mariborčani so se zavedali, da imajo več kot ugoden rezultat, zato niso silili z glavo skozi zid, z žogo v gol pa resnici na ljubo tudi ne. Za nevarnejši mariborski poskus lahko označimo le Pavlovičev strel s približno 20 metrov, ko je mariborski ideolog igre sprožil nizko žogo, a je Nemec rešil svoja vrata. Pridigar pa svojih ni uspel v 85. minuti, ko so Domžalčani po napaki Popoviča, ki je žogo podal na glavo domačemu rezervistu Čavuševiču , prišli do izenačenja. V 89. minuti pa je imel isti igralec po Semlejevi podaji še veliko ugodnejši položaj za strel, a je zapravil pregrešno lepo priložnost, ko je bil v bližini vrat povsem sam. Ob drugačnem scenariju bi bilo v Domžalah še zelo živčno, tako pa so se vijolice zasluženo veselile uvrstitve v finale pokala Hervis.

Interblock je Koprčanom preprečil tretji zaporedni nastop v finalu. © Boštjan Tacol

 
Interblock še drugič boljši od Kopra
Interblock
bo imel kljub slabi formi v domačem prvenstvu vendarle priložnost, da v novi sezoni zaigra v Evropi. Ljubljančani so namreč tudi na drugi polfinalni tekmi pokala Hervis v gosteh ugnali Koper in se s skupnim izidom 5:3 uvrstili v finale. Gostje so prvič povedli v 25. minuti po podaji Ermina Rakoviča z leve strani, ki jo je s sedmih metrov za hrbet Ermina Hasiča izkušeno preusmeril Dejan Gerič . Le tri minute pozneje pa so se Koprčani vrnili v igro po avtogolu Suada Grabusa : Božičič je pred vrata Interblocka podal s prostega strela, Grabus pa je z glavo žogo poslal v lastno mrežo. Odločilni zadetek je padel tik pred koncem prvega dela, ko je svoj prvi gol v spomladanskem delu sezone zabil Ermin Rakovič . V drugem polčasu je Nigerijec Amusan v 87. minuti vlil žarek upanja domačim nogometašem, zmago in uvrstitev v veliki finale pa je v sodnikovem podaljšku potrdil Enes Rujovič .

Na drugi polfinalni tekmi se bosta pomerila aktualni prvak iz Domžal in Maribor , ki ga bo ob Kamniški Bistrici spremljajo tudi več sto zvestih privržencev. Prednost imajo vijoličasti, ki so na prvi tekmi na Ptuju slavili zmago z 1:0.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.