Finale SP 2018 na Lužnikih, Kosovo brez članov

Foto: EPA
Foto: EPA
Z Mednarodne nogometne zveze (Fifa) so v petek potrdili, da bo finale svetovnega prvenstva leta 2018, ki bo na sporedu v Rusiji, gostil moskovski olimpijski stadion Lužniki. Druga pomembna odločitev zadeva Kosovo, ki mu je Fifa dovolila igrati mladinske, amaterske, ženske in klubske tekme, a ne članskih.
Oglej si celoten članek

Stadion Lužniki, ki sprejme 90 tisoč gledalcev, bo poleg finalne tekme svetovnega prvenstva leta 2018 gostil tudi otvoritveni in polfinalni obračun, je v petek potrdil izvršni odbor Fife. Drugi polfinale bo gostil novi stadion v Sankt-Peterburgu.

Fifa je potrdila tudi gostitelje pokala konfederacij, ki je tradicionalno na sporedu leto pred svetovnim prvenstvom. Leta 2017 ga bodo tako gostili Moskva, Sankt-Peterburg, Kazan in Soči.

Lužniki so znani po svoji umetni travnati podlagi, ki je težave v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010 povzročala težave tudi slovenski nogometni reprezentanci. Leta 2008, ko je stadion gostil finale Lige prvakov, so organizatorji položili naravno travnato podlago.

Kosovo ostalo brez članskih tekem

SP bo leta 2018 gostilo enajst ruskih mest - poleg dveh stadionov v Moskvi bodo tekme prvenstva igrali še v Sankt-Peterburgu, Kaliningradu, Nižnemu Novgorodu, Kazanu, Samari, Volgogradu, Rostovu, Sočiju, Saransku in Jekaterinburgu.

Druga pomembna odločitev Fife zadeva Kosovo, ki sicer še ni član mednarodne nogometne organizacije, a je v petek dobil dovoljenje za igranje mladinskih, amaterskih, ženskih in klubskih tekem. Članske ekipe s Kosova tako še vedno ne smejo igrati tekem proti članicam Fife.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.