Šport > Nogomet
42 ogledov

Finale SP 2018 na Lužnikih, Kosovo brez članov

Moskva Real Madrid Lužniki Liga prvakov trening osmina finala CSKA Moskva EPA
Z Mednarodne nogometne zveze (Fifa) so v petek potrdili, da bo finale svetovnega prvenstva leta 2018, ki bo na sporedu v Rusiji, gostil moskovski olimpijski stadion Lužniki. Druga pomembna odločitev zadeva Kosovo, ki mu je Fifa dovolila igrati mladinske, amaterske, ženske in klubske tekme, a ne članskih.

Stadion Lužniki, ki sprejme 90 tisoč gledalcev, bo poleg finalne tekme svetovnega prvenstva leta 2018 gostil tudi otvoritveni in polfinalni obračun, je v petek potrdil izvršni odbor Fife. Drugi polfinale bo gostil novi stadion v Sankt-Peterburgu.

Fifa je potrdila tudi gostitelje pokala konfederacij, ki je tradicionalno na sporedu leto pred svetovnim prvenstvom. Leta 2017 ga bodo tako gostili Moskva, Sankt-Peterburg, Kazan in Soči.

Lužniki so znani po svoji umetni travnati podlagi, ki je težave v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2010 povzročala težave tudi slovenski nogometni reprezentanci. Leta 2008, ko je stadion gostil finale Lige prvakov, so organizatorji položili naravno travnato podlago.

Kosovo ostalo brez članskih tekem

SP bo leta 2018 gostilo enajst ruskih mest - poleg dveh stadionov v Moskvi bodo tekme prvenstva igrali še v Sankt-Peterburgu, Kaliningradu, Nižnemu Novgorodu, Kazanu, Samari, Volgogradu, Rostovu, Sočiju, Saransku in Jekaterinburgu.

Druga pomembna odločitev Fife zadeva Kosovo, ki sicer še ni član mednarodne nogometne organizacije, a je v petek dobil dovoljenje za igranje mladinskih, amaterskih, ženskih in klubskih tekem. Članske ekipe s Kosova tako še vedno ne smejo igrati tekem proti članicam Fife.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.