Finale – tega Slovenci ne poznajo

Foto: Žurnal24 Takole se je svoje prve zmage v svetovnem pokalu veselil Avstrijec. (Foto: Reute
Trojica Slovencev se še petič v tej sezoni ni uvrstila v finale veleslaloma v Hinterstoderju – še najboljši je bil Janez Jazbec na 37. mestu. Prvič v karieri je zmagal Avstrijec Philipp Schörghofer.
Oglej si celoten članek

Hinterstoder je bil zadnja postaja alpskih smučarjev pred svetovnim prvenstvom v Garmisch-Partenkirchnu. Veleslalom je dobil Avstrijec Philipp Schörghofer, Norvežan Kjetil Jansrud (+0,17) je bil drugi, Švicar Carlo Janka pa tretji (+0,20). Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Hrvat Ivica Kostelić je na prvi progi, ki jo je postavil njegov oče Ante, vpisal 14. čas (+1,32), nato pa je v finalu zasedel deseto mesto (+0,67).

Tudi peti veleslalom sezone je minil brez slovenskega predstavnika v finalu. Na startu so bili sicer trije Slovenci. Janez Jazbec je bil še najbližje uvrstitvi v finale s 37. časom, ostala dva sta bila še počasnejša. Aleš Gorza je zasedel končno 43. mesto, Miha Kürner pa 44.

Hinterstoder, veleslalom:

1. P. Schörghofer (Avt) 2:46,44
2. K. Jansrud (Nor) +0,17
3. C. Janka (Švi) +0,20
4. H. Reichelt (Avt) +0,21
5. M. Berthod (Švi) +0,41
6. D. Cuche (Švi) +0,47
...
Izven finala
37. Janez Jazbec (Slo) +2,69
44. Aleš Gorza (Slo) +3,76
45. Miha Kürner (Slo) +3,84

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.