Finci izgubili ključnega moža

Foto: EPA
Foto: EPA
Finska, tekmec Slovenije v drugem delu evropskega prvenstva, je izgubila pomembnega moža. Krilni center Hanno Möttölä je zaradi poškodbe že zaključil z EP.
Oglej si celoten članek

Zaradi poškodbe kolena je z nastopi zaključil Hanno Möttölä, ki je igral tudi v NBA ligi. Nekdanji član Atlante, Tau Ceramice, Fortituda Bologne, Scavolinija, Dinama Moskve in Žalgirisa si je poškodoval koleno na tekmi z Grčijo. Zaradi poškodbe je njegova udeležba na evropskem prvenstvu že končana.

Möttölä je na prvih petih tekmah prvenstva v povprečju dosegal po 6,2 točke in 1,8 skoka. Bolj kot njegov statistični učinek pa je bil pomemben njegov vpliv na ekipo, ki ji je s svojimi izkušnjami in igro v obrambi ključno pomagal do drugega dela EP.

Dettmann: "Posvetil se je pripravam"

"Izgubili smo izjemno pomembnega košarkarja. To, da pred sezono ni iskal kluba in denarja v Evropi ter se je raje posvetil pripravam, pove vse o njegovi predanosti, o njegovi volji," je bil zaradi poškodbe veterana razočaran trener Finske Henrik Dettmann. Möttölä je sicer prav v Sloveniji praznoval svoj rojstni dan. Košarkar, ki je v dresu Finske zbral 150 nastopov je bil 9. septembra, prav na dan poškodbe, star 37 let.
 
Finci se bodo v drugem delu najprej pomerili s Hrvaško v četrtek, v soboto bo sledil dvoboj s Španijo, v ponedeljek pa s Slovenijo.  
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.