Šport > Košarka
15 ogledov

Finci izgubili ključnega moža

Möttölä Sokolov Finska Rusija EuroBasket Koper Bonifika EPA
Finska, tekmec Slovenije v drugem delu evropskega prvenstva, je izgubila pomembnega moža. Krilni center Hanno Möttölä je zaradi poškodbe že zaključil z EP.

Zaradi poškodbe kolena je z nastopi zaključil Hanno Möttölä, ki je igral tudi v NBA ligi. Nekdanji član Atlante, Tau Ceramice, Fortituda Bologne, Scavolinija, Dinama Moskve in Žalgirisa si je poškodoval koleno na tekmi z Grčijo. Zaradi poškodbe je njegova udeležba na evropskem prvenstvu že končana.

Möttölä je na prvih petih tekmah prvenstva v povprečju dosegal po 6,2 točke in 1,8 skoka. Bolj kot njegov statistični učinek pa je bil pomemben njegov vpliv na ekipo, ki ji je s svojimi izkušnjami in igro v obrambi ključno pomagal do drugega dela EP.

Dettmann: "Posvetil se je pripravam"

"Izgubili smo izjemno pomembnega košarkarja. To, da pred sezono ni iskal kluba in denarja v Evropi ter se je raje posvetil pripravam, pove vse o njegovi predanosti, o njegovi volji," je bil zaradi poškodbe veterana razočaran trener Finske Henrik Dettmann. Möttölä je sicer prav v Sloveniji praznoval svoj rojstni dan. Košarkar, ki je v dresu Finske zbral 150 nastopov je bil 9. septembra, prav na dan poškodbe, star 37 let.
 
Finci se bodo v drugem delu najprej pomerili s Hrvaško v četrtek, v soboto bo sledil dvoboj s Španijo, v ponedeljek pa s Slovenijo.  
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.