Šport
9 ogledov

"Mi smo moralni zmagovalci"

Aco Petrović Slovenija BiH prijateljska tekma Podmežakla Jesenice Saša Despot
Zmaga s šestimi točkami razlike proti Litvi (78:72) reprezentanci Bosne in Hercegovine ni prinesla napredovanja v naslednji krog. Selektor Aleksandar Petrović je po koncu dvoboja žaloval za zapravljeno priložnostjo.

Bosna in Hercegovina (BiH) bi morala za napredovanje Litovce premagati z vsaj desetimi točkami razlike, vendar se jim računica na koncu ni izšla. Vodili so že s 16 točkami razlike, prvi zvezdnik Mirza Teletović pa je šest sekund pred koncem pri vodstvu 78:71 zgrešil trojko, ki bi prinesla želeno prednost.

Vse so naredili sami

"Ta država, ki je v preteklosti toliko pretrpela, bi si zaslužila malce veselja. Naredili smo vse, iz tekme v tekmo smo napredovali. Nismo imeli nobene pomoči, vse smo naredili sami. Navijači morajo biti ponosni na te fante, ravno tako pa smo vsi člani reprezentance ponosni na navijače," je na tiskovni konferenci po koncu tekme razlagal Aco Petrović.

Okradeni proti Latviji

Njegova prihodnost na klopi reprezentance BiH je zelo vprašljiva: "V tem trenutku ne morem govoriti o prihodnosti. Mojim košarkarjem ne morem ničesar zameriti. Proti Latviji so nam ukradli sedem točk, in to nas je stalo napredovanja. Skozi priprave smo trdo garali," je bil neutolažljiv Aco, ki je za konec dodal: "Lahko rečem, da smo moralni zmagovalci EuroBasketa."

Popustili po +16

Branilec Marko Šutalo je razmišljal podobno: "Srčno smo se borili in bili blizu senzaciji. Vodili smo s 16 točkami prednosti, nato pa popustili. Zmagali smo trikrat zaporedoma, kar pa ni bilo dovolj. Kljub zmagi se počutimo poražene."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.