Šport
10 ogledov

Italijani samozavestno v Stožice

Vitali Jerebko Italija Švedska EuroBasket Koper Bonifika EPA
Kot edina reprezentanca s petimi zmagami v prvem delu EuroBasketa se v drugi del tekmovanja podaja Italija.

V taboru Azzurrov so pred nadaljevanjem prvenstva izjemno samozavestni.

"Le mi smo v prvem delu prvenstva dobili vseh pet srečanj. V Ljubljano odhajamo s štirimi točkami, kar lahko ob določenih kalkulacijah pomeni, da nam za napredovanje v četrtfinale zadošča le ena zmaga," je po koncu tekmovanj v Kopru razmišljal italijanski branilec Andrea Cinciarini, ki samozavestno pričakuje nadaljevanje prvenstva: "Ne bojimo se nikogar, vsi pa si le želimo, da bi tudi v nadaljevanju prvenstva uživali takšno podporo s tribun."

Italijani so se malce presenetljivo lahko sprehodili skozi koprsko skupino, v kateri so ugnali Rusijo, Turčijo, Finsko, Grčijo in Švedsko. Oslabljena reprezentanca je prikazala pravi karakter, selektor Simone Pianigiani pa odlično krmari italijansko barko.

Boj do konca

Cinciarini se zaveda, da je pred njegovo reprezentanco še težja naloga kot v Kopru: "Vemo, da nas čakajo še kakovostnejše reprezentance. Španci so favoriti prvenstva, Slovenci bodo imeli kot domačini podporo s tribun, Hrvaška pa je vedno zelo neugoden tekmec. Proti vsakemu nasprotniku se bomo borili do zadnjega piska sirene."

Italijani so v prvem delu prvenstva v povprečju dosegali kar 78,2 točke na tekmo (Slovenija 69,4), njihov najboljši strelec pa je Marco Belinelli s povprečjem 15,8 točke na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.