Finci porazili mlade Slovence

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijski tekmi skupine 2 za nastop na evropskem prvenstvu leta 2013 v sredo v Poriju izgubila s Finsko z 0:1 (0:1).
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni upi so kvalifikacije za evropsko prvenstvo začeli z zmago v Litvi, v tokratnem drugem dvoboju pa so klonili na Finskem. Za izbrance Tomaža Kavčiča je bila usodna deseta minuta tekme, edini gol na tekmi pa je z 11-metrovke dosegel 19-letni igralec angleškega Fulhama Lauri Dalla Valle.

Slovenci so v Skandinavijo pripotovali brez nekaterih nosilcev igre (Dejana Lazareviča, Kevina Kampla, Leona Črniča, Mitje Reška). V začetku so zaigrali premalo agresivno, Finci pa so se v deseti minute tekme veselili prvega in edinega gola na tekmi, ko je Nejc Mevlja v kazenskem prostoru zrušil Petterija Pennanena, izvajalec z bele točke pa je bil Dalla Valle.

To je bila praktično edina priložnost finskih nogometašev na tekmi. V nadaljevanju, predvsem to velja za drugi polčas, je bila pobuda na strani slovenskih nogometnih upov, ki so si priigrali nekaj lepih priložnosti za gol, v samih končnicah pa so bili premalo zbrani, da bi premagali finskega vratarja Saku-Pekka Sahlgrena.

"V prvem polčasu smo igrali preveč mehko, Finci so bili bolj agresivni in so povedli že po desetih minutah z 11-metrovke. Gostitelji si z izjemo zadetka niso priigrali priložnosti, mi pa tudi ne. V drugem polčasu smo igrali veliko bolje, žoga je bila bolj ali manj v naši posesti. Priigrali smo si pet priložnosti, a žoga ni hotela v gol. Našo igro bomo v nadaljevanju kvalifikacij gradili na današnji predstavi iz drugega polčasa, čeprav smo si tukaj zaslužili vsaj neodločen izid," je po porazu dejal selektor Kavčič.

Kvalifikacije za EP U-21:
Finska : Slovenija 1:0 (1:0)
Dalla Valle (10)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.