Šport > Nogomet
10 ogledov

Finci porazili mlade Slovence

Oblak je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijski tekmi skupine 2 za nastop na evropskem prvenstvu leta 2013 v sredo v Poriju izgubila s Finsko z 0:1 (0:1).

Slovenski nogometni upi so kvalifikacije za evropsko prvenstvo začeli z zmago v Litvi, v tokratnem drugem dvoboju pa so klonili na Finskem. Za izbrance Tomaža Kavčiča je bila usodna deseta minuta tekme, edini gol na tekmi pa je z 11-metrovke dosegel 19-letni igralec angleškega Fulhama Lauri Dalla Valle.

Slovenci so v Skandinavijo pripotovali brez nekaterih nosilcev igre (Dejana Lazareviča, Kevina Kampla, Leona Črniča, Mitje Reška). V začetku so zaigrali premalo agresivno, Finci pa so se v deseti minute tekme veselili prvega in edinega gola na tekmi, ko je Nejc Mevlja v kazenskem prostoru zrušil Petterija Pennanena, izvajalec z bele točke pa je bil Dalla Valle.

To je bila praktično edina priložnost finskih nogometašev na tekmi. V nadaljevanju, predvsem to velja za drugi polčas, je bila pobuda na strani slovenskih nogometnih upov, ki so si priigrali nekaj lepih priložnosti za gol, v samih končnicah pa so bili premalo zbrani, da bi premagali finskega vratarja Saku-Pekka Sahlgrena.

"V prvem polčasu smo igrali preveč mehko, Finci so bili bolj agresivni in so povedli že po desetih minutah z 11-metrovke. Gostitelji si z izjemo zadetka niso priigrali priložnosti, mi pa tudi ne. V drugem polčasu smo igrali veliko bolje, žoga je bila bolj ali manj v naši posesti. Priigrali smo si pet priložnosti, a žoga ni hotela v gol. Našo igro bomo v nadaljevanju kvalifikacij gradili na današnji predstavi iz drugega polčasa, čeprav smo si tukaj zaslužili vsaj neodločen izid," je po porazu dejal selektor Kavčič.

Kvalifikacije za EP U-21:
Finska : Slovenija 1:0 (1:0)
Dalla Valle (10)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.