Fish namučil neustavljivega Noleta

Foto: Reuters Novak Djoković Montreal Mardy Fish Foto: Reuters Novak Djoković Montreal Foto: Reuters Mardy Fish Montreal Foto: Reuters Novak Djoković Montreal Foto: Reuters Novak Djoković Montreal
Mardy Fish se je z dobro teniško predstavo uspešno kosal prvemu igralcu sveta Novaku Djokoviću v finalu mastersa v Montrealu. Srb je na koncu slavil s 6:2, 3:6 in 6:4. V Torontu slavje Serene Williams, ki je v finalu ugnala Samantho Stosur.
Oglej si celoten članek

Po Američanu Petu Samparsu in letu 1993 je Novak Djoković postal prvi igralec, ki je dobil debitantski turnir kot številka 1 svetovnega tenisa. Srb je svoj letošnji niz zmag in porazov podaljšal na 53-1. Hkrati je Nole postal prvi teniški igralec, ki je v eni sezoni v žep pospravil pet mastersov. In na koledarju je napisan šele 14. avgust (upoštevajoč lokalni čas v Montrealu).

V uvodu dvoboja je boljšo igro kazal Fish, ki pa se do brejka ni mogel dokopati, po izidu 2:2 pa je povsem popustil in Noletu je pripadel prvi niz z izidom 6:2. V drugem je Fish le uspel priti do brejka, na koncu pa je na 1:1 izenačil s še enim brejkom (6:3). V zadnjem nizu je bila odločilna peta igra, ko se je Nole dokopal do brejka, ki mu je zadoščal za slavje na kanadskih tleh (6:4).

V ženski konkurenci blesti Serena

Zdravstvene težave s stopalom in pljuči so preteklost. Američanka Serena Williams se je v Torontu sprehodila do druge turnirske zmage po junijski vrnitvi na teniška igrišča. V finalu 2,05 milijona dolarjev težkega Rogers Cupa je desetopostavljeno Avstralko Samantho Stosur v manj kot uri in pol premagala s 6:4 in 6:2. Američani tako vendarle imajo resno adutinjo na bližajočem OP ZDA, če jim že v moškem tenisu že nekaj let ne kaže najbolje.

Za 29-letno Sereno je to druga zmaga v Torontu, potem ko je najmočnejši kanadski turnir osvojila že leta 2001. Williamsova je tekmici servis prvič odvzela v deveti igri prvega niza (5:4), v drugem nizu je do brejka prišla dvakrat, nato pa dvoboj zaključila z devetim asom. Za Sereno je bil to šele četrti turnir po 49 tednih odstotnosti. Bila je nepostavljena, na lestvici WTA pa se bo v ponedeljek z 79. mesta gotovo povzpela med najboljših 40 (najverjetneje na 31. mesto).

Rogers Cup, ATP, Montreal, finale:

Novak Djoković (Srb/1) : Mardy Fish (ZDA/6) 6:2, 3:6, 6:4

Rogers Cup, WTA, Toronto, finale:

Serena Williams (ZDA) : Samantha Stosur (Avs/10) 6:4, 6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.