Šport
16 ogledov

Fish namučil neustavljivega Noleta

Novak Djoković Montreal
1/5
Reuters
Mardy Fish se je z dobro teniško predstavo uspešno kosal prvemu igralcu sveta Novaku Djokoviću v finalu mastersa v Montrealu. Srb je na koncu slavil s 6:2, 3:6 in 6:4. V Torontu slavje Serene Williams, ki je v finalu ugnala Samantho Stosur.

Po Američanu Petu Samparsu in letu 1993 je Novak Djoković postal prvi igralec, ki je dobil debitantski turnir kot številka 1 svetovnega tenisa. Srb je svoj letošnji niz zmag in porazov podaljšal na 53-1. Hkrati je Nole postal prvi teniški igralec, ki je v eni sezoni v žep pospravil pet mastersov. In na koledarju je napisan šele 14. avgust (upoštevajoč lokalni čas v Montrealu).

V uvodu dvoboja je boljšo igro kazal Fish, ki pa se do brejka ni mogel dokopati, po izidu 2:2 pa je povsem popustil in Noletu je pripadel prvi niz z izidom 6:2. V drugem je Fish le uspel priti do brejka, na koncu pa je na 1:1 izenačil s še enim brejkom (6:3). V zadnjem nizu je bila odločilna peta igra, ko se je Nole dokopal do brejka, ki mu je zadoščal za slavje na kanadskih tleh (6:4).

V ženski konkurenci blesti Serena

Zdravstvene težave s stopalom in pljuči so preteklost. Američanka Serena Williams se je v Torontu sprehodila do druge turnirske zmage po junijski vrnitvi na teniška igrišča. V finalu 2,05 milijona dolarjev težkega Rogers Cupa je desetopostavljeno Avstralko Samantho Stosur v manj kot uri in pol premagala s 6:4 in 6:2. Američani tako vendarle imajo resno adutinjo na bližajočem OP ZDA, če jim že v moškem tenisu že nekaj let ne kaže najbolje.

Za 29-letno Sereno je to druga zmaga v Torontu, potem ko je najmočnejši kanadski turnir osvojila že leta 2001. Williamsova je tekmici servis prvič odvzela v deveti igri prvega niza (5:4), v drugem nizu je do brejka prišla dvakrat, nato pa dvoboj zaključila z devetim asom. Za Sereno je bil to šele četrti turnir po 49 tednih odstotnosti. Bila je nepostavljena, na lestvici WTA pa se bo v ponedeljek z 79. mesta gotovo povzpela med najboljših 40 (najverjetneje na 31. mesto).

Rogers Cup, ATP, Montreal, finale:

Novak Djoković (Srb/1) : Mardy Fish (ZDA/6) 6:2, 3:6, 6:4

Rogers Cup, WTA, Toronto, finale:

Serena Williams (ZDA) : Samantha Stosur (Avs/10) 6:4, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.