Šport
24 ogledov

Djokovića ne moreš ugnati brez roke

Djoković montreal atp polfinale Reuters
Mardy Fish je postal prvi Američan po Andreju Agassiju (2005), ki se je uvrstil v finale mastersa. Na poti do zmage na turnirju mu bo stal Novak Djoković, ki ima priložnost za nov rekord. V Torontu boj za lovoriko med Sereno Williams in Samantho Stosur.

Svetovna teniška številka ena Novak Djoković je napredoval v finale Montreala, potem ko je po predaji zaradi poškodbe podlakti Joja Wilfrieda Tsongaja slavil s 6:4 in 3:0. Nole se bo v finalu pomeril z Američanom Mardyjem Fishem in bo imel priložnost, da postane prvi zmagovalec vseh turnirjev serije masters v eni sezoni. "Težko je bilo zadeti žogico dobro in močno. Zato sem sprejel odločitev o predaji. Nimam namena premagati Novaka brez roke,“ ni brez smisla za humor ostal Tsonga.

Djoković, ki je slavil že neverjetno 52. zmago v sezoni, lahko postane prvi igralec po Petu Samprasu leta 1993, ki je dobil ATP-turnir ob debitantski sezoni na vrhu lestvice. "Sem nisem prišel kot presenečenje. Že vso sezono igram dobro, zdaj želim le ohraniti tempo. Vložil sem veliko dela na igrišču in zunaj njega. Ne gre za talent, ampak trdo delo in predanost,“ pravi Nole.

Mardy Fish je v prvem polfinalu odlično začel dvoboj in z brejkom v drugi igri prvega niza hitro povedel s 3:0. En odvzem servisa pa je Američanu zadoščal, da je pod streho pospravil prvi niz – 6:3 je bilo na koncu. Drugi niz se je začel podobno kot prvi, saj je Fish povedel z 2:0, a se je Janko Tipsarević s tremi igrami vrnil v igro in povedel s 3:2. Srbovo vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj je kmalu znova izgubil servis (natančneje v sedmi igri drugega niza) in najvišje postavljeni Američan na lestvici ATP se je veselil končne zmage (6:3, 6:4).

Rogers cup, Montreal, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/13) 6:4, 3:0 - predaja
Mardy Fish (ZDA/6) : Janko Tipsarević (Srb) 6:3, 6:4

Rogers cup, Toronto, polfinale:

Serena Williams (ZDA) : Victoria Azarenka (Blr, 4) 6:3, 6:3
Samantha Stosur (Aus, 10) : Agnieszka Radwanska (Pol, 13) 6:2, 5:7, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.