Šport
15 ogledov

Djoković: "Igral sem fantastično"

NOvak Djoković Montreal četrtfinale atp Reuters
Novak Djoković se bo v Montrealu za svojo 52. zmago v sezoni potegoval v polfinalu proti Joju Wilfriedu Tsongaju. Roberta Vinci je v Torontu izločila dve lepotički, nato pa sanjski teden končala v četrtfinalu, kjer je bila boljša Samantha Stosur.

Ta konec tedna je Kanada svetovna teniška metropola, saj tam potekata turnirja za Rogers Cup v Torontu (WTA) in Montrealu (ATP). Novak Djoković si je vstopnico v polfinale Montreala priskrbel z zmago nad Gaelom Monfilsom s 6:2 in 6:1 in tako je njegovo razmerje zmag in porazov to sezono že osupljivih 51-1. V polfinalu se bo pomeril s še enim Francozom, Jojem Wilfriedom Tsongajem. "To je bil brez dvoma moj najboljši dvoboj na turnirju,“ je novinarjem dejal Nole, ki je v Kanadi doslej skupaj izgubil le niz: "Bil sem res, res hiter in vseskozi sem izvajal pritisk nad Monfilsom, saj res nisem želel, da se vrne v igro. Na splošno menim, da sem igral fantastično.“ V drugem polfinalu se bosta pomerila Mardy Fish in Janko Tipsarević, ki je presenetljivo izločil Tomasa Berdycha.

Polfinale si je zagotovila tudi Serena Williams, ki je s 4:6, 6:3 in 6:2 ugnala Čehinjo Lucie Safarovo. Za finale bo merila moči z Viktorio Azarenko.

Turnirja sta sicer polna presenečenj: v drugem kolu sta izpadla Andy Murray in Rafael Nadal, v osmini finala Roger Federer, v četrtek so kovčke spakirale Li Na, Petra Kvitova, Francesca Schiavone, Marija Šarapova in Vera Zvonarjova, že v drugem kolu pa je izpadla prva nosilka Caroline Wozniacki. Izločila jo je Roberta Vinci, Italijanka pa je bila dan pozneje usodna še za Ano Ivanović. Ta petek pa se je sanjski teden Vincijeve le končal. V četrtfinalu je bila s 6:4 in 6:1 boljša Samantha Stosur.

Rogers Cup, ATP, Montreal, četrtfinale:

Novak Djoković (Srb, 1) : Gael Monfils (Fra, 6) 6:2, 6:1
Ji Wilfried Tsonga (Fra, 13)
: Nicolas Almagro (Špa, 8) 6:4, 6:4
Mardy Fish (ZDA/6)
: Stanislas Wawrinka (Švi/14) 6:3, 6:7 (8), 6:0
Janko Tipsarević (Srb) : Tomas Berdych (Češ,7) 6:4, 6:4

Rogers Cup, WTA, Toronto, četrtfinale:

Serena Willima (ZDA) : Lucie Safarova (Češ) 4:6, 6:3, 6:2
Viktorija Azarenka (Blr/4) : Galina Voskobojeva (Kaz) 6:1, 6:2;
Samantha Stosur (Avs/10) : Roberta Vinci (Ita) 6:4, 6:1.
Agnieszka Radwanska (Pol/13) : Andrea Petković (Nem/11) 6:4, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.