Šport
10 ogledov

Serena je nazaj! Prva zmaga po 13 mesecih.

serena williams prva zmaga po 13 mesecih stanford 2011
1/6
EPA
Na letošnjem Wimbledonu ni navdušila, zdaj je Američanka Serena Williams nazaj. Zmagala je turnir v Stanfordu, svojega prvega po lanskem Wimbledonu. Francozinjo Marion Bartoli je premagala s 7:5 in 6:1. Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov je osvojil turnir v Umagu.

Na najmočnejšem ženskem turnirju minulega tedna v Stanfordu je Američanka Serena Williams v finalu v dveh nizih s 7:5 in 6:1 odpravila Francozinjo Marion Bartoli in osvojila svoj prvi turnir po 13 mesecih. S 4:2 je povedla Bartolijeva, odtlej pa je igrala le še Serena. Njeni servisi so bili kot v času, ko je bila številka ena ženskega tenisa, in tako je zmagovalka 13 grand slamov po vsega eni uri in 22 minutah dobila svoj prvi turnir po lanskem Wimbledonu. Od takrat zaradi poškodbe in nato bolezni ni igrala leto dni, se vrnila pred letošnjim Wimbledonom in po vsega dobrem mesecu spet prišla v dobro formo. Na lestvici WTA je v tem času nazadovala na 169. mesto, a se bo po zmagi v Stanfordu bržkone prebila med najboljših 80.

"Že celo večnost nisem zmagala turnirja, ki ni grand slam, zato je ta zmaga res 'kul'," je v prvi izjavi dejala presrečna Williamsova, ki je zadnji ne-grand slam osvojila v Dohi konec leta 2009. "V nastope ta teden sem vložila veliko dela. Sezono na trdi podlagi sem vzela zelo resno." Da je Serena res nazaj, dokazuje tudi njena zmaga v četrtfinalu, ko je gladko odpravila Rusinjo Marijo Šarapovo. Tako slednja kot Bartolijeva sta letos na Roland Garrosu in v Wimbledonu igrali zelo dobro. Pravzaprav je prav Marion v All England Clubu v četrtem kolu izločila Sereno. "Vedela sem, da bo to drugačna Serena. Igrala sem dobro, nato pa sem imela težave z roko, a to Sereni ne vzame ničesar, saj je igrala zelo dobro."


"Od Wimbledona je zelo napredovala. Zlahka je premagala Šarapovo. Boljši je njen servis, njeno gibanje, vse. Sereno bi izbrala za prvo favoritko OP ZDA. Čez pet tednov bo še 10 odstotkov boljša,"
napoveduje Bartolijeva. Drzna napoved, a to je povsem mogoče. zadnji letošnji grand slam se v New Yorku začne 29. julija.

Petrovi Washington, Umag Dolgopolovu

Rusinja Nadja Petrova je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Washingtonu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev. Druga nosilka je v finalu premagala prvopostavljeno Izraelko Shahar Peer s 7:5 in 6:2. Za 32-letno Moskovčanko je bila to deseta turnirska zmaga kariere in prva po slavju v Quebec Cityju leta 2008. Za zmago je dobila 37 tisoč dolarjev.

Španec Marcel Granollers je dobil ATP-turnir v Gstaadu. Finale ATP-turnirja v Umagu z nagradnim skladom 450 tisoč evrov pa je s 6:4, 3:6 in 6:3 pripadlo Ukrajincu Aleksandru Dolgopolovu. Domačin Marin Čilić je klonil po dobrih dveh urah zanimivega tenisa in tako ostaja pri petih osvojenih turnirjih. Ukrajinec je imel dva asa več in kar 18 winnerjev (Hrvat le pet).

Umag, ATP, finale:

Aleksandr Dolgopolov (Ukr/2) : Marin Čilić (Hrv/4) 6:4, 3:6, 6:3.

Washington, WTA, finale:

Nadja Petrova (Rus/2) : Shahar Peer (Izr/1) 7:5, 6:2.

Stanford, WTA, finale:

Serena Williams (ZDA) : Marion Bartoli (Fra/3) 7:5, 6:1.

Los Angeles, ATP, finale:

Ernests Gulbis (Lat) : Mardy Fish (ZDA/1) 5:7, 6:4, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.