Šport
22 ogledov

Kajakaša napovedala olimpijski kolajni

peter kauzer kajak 2011 london Nina Jelenc
Slovenski slalomisti so poizkusno tekmo za olimpijske igre v Londonu zaključili z dvema uvrstitvama na stopničke. Peter Kauzer je v konkurenci kajakašev zasedel drugo mesto, Urša Kragelj pa je bila v konkurenci kajakašic tretja. Štirje čolni so obstali v polfinalu.

Peter Kauzer je v konkurenci kajakašev tekmo končal na drugem mestu, čeprav ni prikazal najbolj bleščeče vožnje. "Rezultatsko sem zadovoljen, z vožnjo pa ne, saj sem spet delal napake. V zgornjem delu je bilo še dobro, potem od osmih protitočnih vrat naprej, pa se mi je začelo podirati. Mislim, da je moj realen čas takšen, kakršnega je danes imel Vavro (Vavrinec Hradilek, op. p.) ali pa še hitrejši. Zadovoljen sem s tem, da sem v polfinalu in finalu odpeljal brez kazenskih sekund, tako da se popravljam tudi v tem delu. Zdaj nas čakajo še štirje dnevi treninga, potem pa gremo na zadnjo tekmo svetovnega pokala," je povedal Kauzer. Zmagal je Čeh Vavrinec Hradilek. Drugi slovenski kajakaš Jure Meglič je bil 12. in tekmovanje sklenil v polfinalu.

Na stopničke se je uvrstila tudi kajakašica Urša Kragelj, ki je bila nad uvrstitvijo nekoliko presenečena. "Stopničk nisem pričakovala. Videla sem se okrog petega mesta. Se mi zdi, da mi kar uspeva, tako da sem zadovoljna. Sicer sem naredila nekaj napak, izgubila čas, se dotaknila vrat, ampak sem se borila do konca. Proga je kar zahtevna, zato vedno na koncu rečeš, kje vse si izgubil nekaj sekund." V polfinalu je nastopila tudi Eva Terčelj, ki pa je svoj nastop zaradi zlomljenega vesla sklenila že v drugih vratih. Zmagala je Nemka Melanie Pfeifer.


Luka Božič
in Sašo Taljat, ki sta izvrstno nastopila v kvalifikacijah, v polfinalu nista prikazala enake predstave in zasedla 10. mesto. V konkurenci kanuistov je v polfinalu nastopil le Benjamin Savšek, saj je Anže Berčič za las obtičal v kvalifikacijah. Slovenska ekipa bo, z izjemo Terčeljeve, ki bo odpotovala domov, na olimpijski progi v Londonu trenirala do četrtka, nato pa slalomiste čaka še nastop na zadnji tekmi za svetovni pokal v Pragi. Septembra jih čaka še svetovno prvenstvo v Bratislavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.