Šport
14 ogledov

Serena v prvi finale po več kot letu

marija šarapova stanford 2011
1/6
EPA
Potem ko je v četrtfinalu Serena Williams gladko ugnala Marijo Šarapovo – v galeriji – je preskočila še Sabine Lisicki in se uvrstila v svoj prvi WTA-finale po več kot letu dni.

Ameriška teniška igralka Serena Williams se po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe vrača na stara pota. Na turnirju v Stanfordu se je po zmagi nad Nemko Sabine Lisicki s 6:1 in 6:2, za katero je potrebovala le 59 minut, uvrstila v finale, ki bo njen prvi po zmagi na lanskem Wimbledonu.

V nedeljskem finalu se bo igralka, ki na prvih dveh turnirjih po vrnitvi v Eastbournu in Wimbledonu ni imela uspeha in je na lestvici WTA zdrsnila na 169. mesto, pomerila s tretjo nosilko, Francozinjo Marion Bartoli. Slednja je polfinalni dvoboj proti Dominiki Cibulkovi dobila brez boja, saj se Slovakinja že nekaj časa bori s poškodbo, zdravniki pa so ji tokrat nastop odsvetovali.

Hrvat v finalu hrvaškega turnirja

V finalu teniškega turnirja ATP z nagradnim skladom 450 tisoč evrov v hrvaškem Umagu se bosta pomerila Hrvat Marin Čilić in Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov. Četrti nosilec Čilić je v sinočnjem polfinalu ugnal šestega nosilca Italijana Fabia Fogninija s 6:2 in 6:2, drugi nosilec Dolgopolov pa je bil boljši od branilca naslova Španca Juana Carlosa Ferrera s 6:4 in 6:4. Čilić je prvi Hrvat v finalu Umaga po letu 1990, ko je prvi zmagovalec po zmagi nad Goranom Ivaniševićem postal Goran Prpić.

Gstaad dobil Španec

Španec Marcel Granollers je zmagovalec teniškega turnirja v švicarskem Gstaadu z nagradnim skladom 450.000 evrov. Osmi nosilec je v finalu premagal rojaka, četrtega nosilca, Fernanda Verdasca s 6:4, 3:6 in 6:3. S tem je 25-letnik iz Barcelone, trenutno 45. igralec sveta, osvojil svoj drugi turnir v karieri, leta 2008 je zmagal v Houstonu, prav tako na peščenem igrišču. Verdasco pa tako ostaja brez turnirske zmage v letošnji sezoni.

Stanford, WTA, polfinale:

Marion Bartoli (Slk/3) : Dominika Cibulkova (Slk/8) predaja;
Serena Williams - Sabine Lisicki (Nem) 6:1, 6:2.

Umag, ATP, polfinale:

Marin Čilić (Hrv/4) : Fabio Fognini (Ita/6) 6:2, 6:2;
Aleksandr Dolgopolov (Ukr/2) : Juan Carlos Ferrero (Špa) 6:4, 6:4.

Gsaad, ATP, finale:

Marcel Granollers (Špa/8) : Fernando Verdasco (Špa/4) 6:4, 3:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.