Šport
16 ogledov

Šarapova bi obnovila rivalstvo s Sereno

Marija Šarapova Reuters
Marija Šarapova in Serena Williams sta bili pred leti največji tekmici za teniški prestol. Rusinja, ki se po letih težav s poškodbami vrača v vrh tenisa, si tam spet želi videti tudi Američanko. Slednja obljublja, da se bo vrnila, čeprav ji manjka potrpljenja.

Turnir Stanford Classic bo še posebej zanimiv, ker na njem nastopata tudi obe nekdanji prvi teniški igralki sveta Marija Šarapova in Serena Williams, ki sta se dolgo mučili s poškodbami.

Rusinja in Američanka bi utegnili že ta teden obuditi spomine na nekdanje rivalstvo. Srečata se namreč lahko v četrtfinalu. "Obožujem igranje proti Sereni. V karieri sva med seboj odigrali že veliko težkih in razburljivih dvobojev. Čeprav se ne morem pohvaliti z dobro statistiko, pa že komaj čakam, da spet prekrižava loparje," pravi trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, ki je bila tako v Parizu kot Londonu blizu temu, da ponovno dvigne pokal za osvojeni grand slam.

Zaročenka slovenskega košarkarja Saše Vujačića je proti mlajši od sester Williams v svoji karieri igrala osemkrat, a jo je premagala le dvakrat. Tudi v finalu Wimbledona leta 2004, a je Američanka dobila kar zadnjih pet dvobojev. "Rivalstva so tista, ki šport delajo še bolj razburljiv. Takšna rivalstva ženski tenis v zadnjih letih močno pogreša. Poglejte samo, kako popularen je moški tenis. Tam spremljamo največje rivale v zgodovini tega športa," razmišlja lepotica iz Sibirije, trenutno peta igralka sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.