Šport
13 ogledov

Kavčičevo slovo po maratonu

Blaž Kavčič Reuters
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je že v 1. kolu končal nastope na turnirju ATP v Umagu z nagradnim skladom 450 tisoč evrov. V uvodnem dvoboju je moral Kavčič, 75. igralec sveta, priznati premoč Argentincu Carlosu Berlocqu (83. na ATP), ki je po več kot treh urah in pol slavil s 6:4, 6:7 (7) in 6:4.

To je bil sploh prvi medsebojni dvoboj Blaža Kavčiča in Carlosa Berlocqa. Slednji je prvi niz začel odlično in hitro povedel s 4:1. Toda Kavčič se ni pustil, izenačil na 4:4, v končnici niza pa spet popustil, kar je Argentinec unovčil za dve zaporedni igri in niz.

Drugi niz je bolje začel Slovenec in v tretji igri odvzel servis tekmecu za vodstvo z 2:1, toda že v naslednji igri je Berlocq vrnil z enako mero in izenačil na 2:2. Izenačen dvoboj je sledil vse do konca 12. igre, tako da je sledil tie-break, v katerem je bil Kavčič boljši in ga dobil z 9:7.

Tretji niz pa se je spet začel po željah Argentinca, ki je spet takoj povedel z 2:0. Toda to ni vrglo iz tira borbenega Kavčiča, ki je takoj izenačil na 2:2 in nato dobil še igro na svoj servis za 3:2. A vse to le ni dalo dovolj elana slovenskemu igralcu. V deveti igri je Kavčič namreč spet izgubil igro na svoj servis, kar je tudi odločilo dvoboj v Berlocqovo korist. Kavčič pa še ni povsem končal nastopov v Umagu, saj skupaj s Čehom Jaroslavom Pospišilom igra tudi v konkurenci dvojic, kjer se je že uvrstil v 2. kolo.

Umag, turnir ATP (450.000 evrov), 1. kolo:

Carlos Berlocq (Arg) : Blaž Kavčič (Slo) 6:4, 6:7 (7), 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.