Šport
19 ogledov

Šest polfinalistov na testu olimpijske proge

london olimpijska proga 2011 sašo taljat, luka božič, Nina Jelenc
Kajakaši in kanuisti na divjih vodah so kot prvi slovenski športniki preizkusili olimpijsko progo za London 2012. Prek kvalifikacij je v nedeljski polfinale napredovalo šest čolnov.

V kvalifikacijah testne tekme pred olimpijskimi igrami v Londonu je uspešno nastopila večina slovenskih slalomistov na divjih vodah. Najboljšo slovensko kvalifikacijsko uvrstitev sta dosegla Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila druga. V nedeljskem polfinalu bodo nastopili še kajakaša Peter Kauzer in Jure Meglič, kanuist Benjamin Savšek ter kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj. Brez vnovičnega nastopa je ostal le kanuist Anže Berčič.

Božič in Taljat sta zaostala sta za Petrom in Ladislavom Škantarjem iz Slovaške. Kauzer je med kajakaši zasedel sedmo mesto, a s svojo vožnjo ni bil zadovoljen, Meglič pa je zasedel deseto mesto. Kragljeva je dosegla deveti čas kvalifikacij, Terčeljeva pa je s petnajstim mestom kot zadnja ujela napredovanje. Kanuistu Berčiču, ki je bil 13., se je polfinale izmuznil za dobrih 20 stotink sekunde. Savšek je bil deveti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.