Šport
22 ogledov

Kauzer slavil, Meglič drugi

Jure Meglič in Peter Kauzer
1/16
Benjamin Kovač
Peter Kauzer je prepričljivo zmagal na kajakaški tekmi za svetovni pokal v Tacnu (95,48). Jure Meglič je bil drugi (+3,33), Nemec Sebastian Schubert (+4,09) pa tretji. Ne spreglejte galerije.

Drugi dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu se je za slovenski tabor končal izvrstno. Peter Kauzer s prvim in Jure Meglič z drugim mestom sta med kajakaši poskrbela za dvojno slovensko zmago, na tretjo stopničko za zmagovalce pa je stopil Nemec Sebastian Schubert. Že v polfinalu kajakašev sta izpadla Dejan Kralj s 17. in Simon Brus s 33. časom.

"Po EP sem rekel, da je konec smole in da je čas, da začnem spet zmagovati. To sem danes naredil. Vožnja sicer ni bila tako dobra, kot bi lahko bila, saj bi lahko bil kako sekundo, sekundo in pol hitrejši, ampak to je bilo danes več kot dovolj. Vesel sem, da sem spet na najvišji stopnički, vse skupaj pa je še lepše, da bom na zmagovalnih stopničkah stal skupaj s kolegom iz reprezentance," je po tekmi povedal Kauzer in poudaril, da po prihodu v cilj še ni bil najbolj miren, saj ve, da se da na savskih brzicah veslati še hitreje. Hrastničan je sicer vpisal peto zmago v svetovnem pokalu in drugo v Tacnu.

Eden teh, ki bi ga lahko ogrozil, je bil prav Meglič, ki je imel v polfinalu drugi čas (Kauzer četrtega). V finalu je napravil dotik, a vseeno prišel tik pod vrh. "Vesel sem drugega mesta in posebej teh borb, ki se nama s Petrom dogajajo v zadnjem času, tako da je drugo mesto super rezultat. Če je to, da je Peter edini, ki me je danes lahko premagal, sem tudi jaz zadovoljen, saj je reprezentančni kolega, s katerim sva skupaj na stopničkah. To je bila res lepa tekma in lep razplet," je povedal Meglič, ki pred finalnim nastopom ni razmišljal o tem, kakšen čas bi "moral" doseči: "Na nekaterih delih proge se mi ni najbolj posrečilo, toda to je bila vseeno normalna vožnja, ki je prinesla drugo mesto. Torej je vse super."

Med kanuisti se je najbolj izkazal Anže Berčič, ki je bil četrti, kar je njegova najvišja uvrstitev v svetovnem pokalu. Tudi kolajna je bila zelo blizu; za njo je zaostal za 26 stotink sekunde. V finalu je veslal tudi Benjamin Savšek, ki pa se mu nastop ni posrečil. Po prvem mestu v polfinalu je v finalu izpustil vratca in končal na 11. mestu. Že v polfinalu so izpadli Simon Hočevar, Blaž Cof in Jure Lenarčič s 15., 24. in 29. mestom. Zmagal je Britanec David Florence pred Čehom Stanislavom Ježkom in Slovakom Alexandrom Slafkovskim.

V finalu kanuistk – v tej disciplini Slovenke niso tekmovale – pa je bila najboljša Avstralka Rosalyn Lawrence, ki je slavila ped rojakinjo Leanne Guinea in Slovakinjo Katarino Macovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.