Šport
29 ogledov

Kajakaši zasedli Tacen

Kauzer brani naslov evropskega prvaka. Njegov čoln pa je uničen. (Foto: Nina Jel Nina Jelenc
Leto dni po uspešno izvedenem svetovnem prvenstvu divjevodašev v slalomu bodo kajakaši in kanuisti vnovič zasedli savske brzice v Tacnu. Posebej motivirani so v slovenskem taboru, saj so domače brzice in gledalci vsakič velik izziv in slovenski reprezentanti tudi tokrat na domači vodi obljubljajo boj za najvišja mesta.

Kajakaška zveza Slovenije je vnovič poskrbela za kajakaški teden v prestolnici, ki se je začel že s torkovo tradicionalno tekmo na Ljubljanici v središču Ljubljane, ki je vsako leto bolj sprejeta pri publiki, prireditev pa bo svoj vrh dosegla od petka do nedelje, ko se bo za najvišja mesta v svetovnem pokalu na savskih brzicah potegovalo 230 kajakaških in kanuističnih posadk iz 38 držav.

"Letos imamo prvič tridnevni spored s finalom v sobotnem in nedeljskem dopoldanskem terminu, saj to od nas zaradi televizijskih prenosov zahteva mednarodna zveza," je spremembo programa na novinarski konferenci v Tacnu razložil direktor slovenskih reprezentanc Andrej Jelenc in dodal, da si želi tudi lepo vreme, saj bi v nasprotnem primeru lahko imeli težave z naraslo reko.

Ekipni uspeh kajakašev na nedavnem evropskem prvenstvu v Španiji je dodatno vzpodbudil tudi slovenske reprezentante, tudi prvega zvezdnika ekipe, Petra Kauzerja, ki je lani na SP na tem prizorišču zaostal za lastnimi pričakovanji: "Prav v Tacnu si želim popraviti vtis z lanske slabe tekme in z letošnjega evropskega prvenstva v posamični konkurenci. Upam, da sem bonus svojih napak na velikih tekmah že izkoristil in da bom pokazal, kaj sem sposoben." Visoke cilje ima Jure Meglič, lani bronast na domačem SP: "V Tacnu je vedno lepo nastopati pred domači gledalci. Domača proga je seveda majhna prednost in borili se bomo za najvišja mesta."


Ob Megliču in Kauzerju bosta slovenske barve med kajakaši branila še Simon Brus in Dejan Kralj, med kanuisti bodo nastopili Anže Berčič, Benjamin Savšek, Jure Lenarčič, Blaž Cof in Simon Hočevar, med dvojci s kanujem pa Sašo Taljat in Luka Božič, Simon Hočevar in Dejan Kralj ter Urban Jarc in Luka Slapšak. Edina večja sprememba bo v ženski kajakaški ekipi, kjer bo ob Urši Kragelj in Evi Terčelj nastopila tudi mlada Ajda Novak, ki je v ekipi zamenjala poškodovano Nino Mozetič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.