Šport
17 ogledov

Savšek 6., Kazerju 100 kazenskih sekund

Benjamin Savšek EP 2011 Nina Jelenc
Na tretji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Markkleebergu je kanuist Benjamin Savšek zasedel šesto mesto. Kajakaša Peter Kauzer (100 kazenskih sekund) in Jure Meglič ter preostali kanuisti pa so obtičali v polfinalu.

Edini slovenski finalist drugega tekmovalnega dne v Markkleebergu je bil Benjamin Savšek, ki je imel sedmi čas polfinala. V finalu je imel nekaj težav, si nabral kar osem kazenskih sekund in bil na koncu uvrščen na šesto mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v letošnjem svetovnem pokalu. "Vožnja ni bila dobra, predvsem zaradi kazenskih sekund. Je pa res, da je postavitev proge zelo težka, kar smo videli v finalu kanuistov, kjer so vsi delali precej velike napake. Tudi pri kajakaših se je poznalo, da je ta cikcak proga težka in je treba voziti precej na količke, tako da se hitro zgodi kakšna napaka, ki prinese kazenske sekunde. Z uvrstitvijo pa sem zadovoljen, saj mi je to prineslo precej točk, tako da me čaka samo še tekma svetovnega pokala v Pragi. Če bom tam dobro uvrščen, se lahko zgodi, da bom imel dobro uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala," je po tekmi povedal Savšek.


Vsi tekmovalci so imeli precej težav, brez kazenskih sekund sta opravila le prvouvrščeni Slovak Michal Martikan in drugouvrščeni Nemec Jan Benzien, polovica finalistov pa je imela osem kazenskih sekund ali več. Tretje mesto je zasedel Francoz Tony Estanguet. Preostali četverici slovenskih polfinalistov se ni uspelo prebiti v finale. Četrtouvrščeni iz kvalifikacij Anže Berčič je bil 21., Simon Hočevar je bil 24., Jure Lenarčič 28., Blaž Cof pa 29.

V kajakaškem polfinalu sta nastopila Jure Meglič in Peter Kauzer, ki pa sta prvič v tej sezoni ostala brez finalnega nastopa. Kauzer, ki je bil tretji po kvalifikacijah, je po napaki v prvem delu proge prejel 50 kazenskih sekund, nato pa v počasnem tempu sicer nadaljeval, a prejel še dodatnih 50 kazenskih sekund. "V tretjih vratih sem z repom čolna zadel ob rob proge in imel zaradi tega slabo hitrost pri izstopu iz vrat ter vhodu v četrta in peta vrata. Na tej kombinaciji sem bil nato zelo pozen, tako da sem šesta protitočna vrata lovil. Potem pa sem se tako porinil v šesta vrata, da sem bil v njih prehitro in jih odpeljal na glavo, tako da sem bil brez hitrosti za sedma vrata in enostavno nisem mogel priti do njih. Poskušal sem stisniti, da bi morda uspelo, ampak ni šlo. Napake se dogajajo," je napako opisal Kauzer.

Prvič v letošnji sezoni je brez finala ostal tudi Meglič. Tekmovanje je končal na 16. mestu, potem ko so mu sodniki po protestu slovenske ekipe odvzeli dve izmed štirih dosojenih kazenskih sekund. "Škoda dotika, saj je bil povsem nepotreben, povrhu vsega pa sem tam izgubil še nekaj časa. S 16. mestom bom dobil nekaj točk za skupni seštevek svetovnega pokala. S svojo vožnjo ne morem biti zadovoljen, saj se prvič letos nisem uvrstil v finale," je dejal Meglič. Za dvojno francosko zmago sta poskrbela Pierre Bourliaud in Boris Neveu, tretje mesto pa je osvojil Poljak Dariusz Popiela.

 

V kvalifikacijah neuspešna le Kragljeva

V popoldanskih kvalifikacijah so se v nadaljevanje tekmovanja uvrstili kajakašici Nina Mozetič in Eva Terčelj ter kanuisti dvojci Luka Slapšak in Urban Jarc ter Dejan Kralj in Simon Hočevar. Brez polfinala je ostala Urša Kragelj, ki je nastop zgrešila za sekundo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.