Šport
16 ogledov

Urša Kragelj tretja v Tacnu

Urša Kragelj tretja Tacen 2011 Nina Jelenc
Tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu se je za Slovenijo končala z novim uspehom. Po včerajšnji dvojni zmagi kajakašev Petra Kauzerja in Jureta Megliča je danes na stopničke za zmagovalce stopila še kajakašica Urša Kragelj, ki je bila tretja. Le mesto za njo se je uvrstila druga slovenska finalistka Eva Terčelj.
"Kakšen lep dosežek! To je nekaj izjemnega! Pred tekmo nisem verjela, da se lahko kaj takega zgodi. Uspela mi je solidna vožnja, zadovoljna sem bila, uspela sem se sprostiti in pokazati, kaj znam. Dodatno motivacijo mi je dala še Eva, ki je odlično veslala in res škoda njenega dotika, saj bi bila brez njega na stopničkah. No, sicer bi mene tako izrinila z njih, tako da sem kar vesela takega razpleta. Da, noro, ne morem verjeti, tretja v Tacnu, super!" je bila po tekmi navdušena Urša Kragelj.

Med kajakašicami se je zmage veselila Nemka Melanie Pfeifer pred Slovakinjo Dano Mann; Kragljeva je za zmagovalko zaostala za 1,37 sekunde, Terčeljeva, druga najhitrejša v polfinalu, pa 2,32 sekunde. Slednja pa si je na progi privoščila tudi en dotik, brez katerega bi končala tik za zmagovalko. "Zelo sem zadovoljna z vožnjo, res pa je, da sem naredila zelo neumno napako. Dotaknila sem se tistega količka, ki ga je skoraj nemogoče zadeti. Ampak to se zgodi. Malo sem razočarana, ampak mislim, da je bila vožnja tako dobra, da se nimam kaj sekirati. Čaka me še kar nekaj tekem," je povedala Terčeljeva.

Manj od pričakovanj so dosegli slovenski dvojci, saj se niti enemu izmed treh čolnov v polfinalu ni uspelo prebiti med deseterico. Še najbližje sta bila Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta na 11. mestu za finalom zaostala slabe pol sekunde. Brez napake v zadnjih vratcih bi bila gladko med finalisti.

Na 13. mestu sta nastope v Tacnu končala izkušena Dejan Kralj in Simon Hočevar, Urban Jarc in Luka Slapšak pa sta bila 17. Zmagala sta Slovaka Peter in Pavol Hochschorner pred Francozoma Hugom Bisojem in Pierrom Piccojem.

Že v soboto pa sta slovenski tabor razveselila Peter Kauzer in Jure Meglič s prvim in drugim mestom med kajakaši, dobro pa se je odrezal tudi kanuist Anže Berčič s četrtim mestom, svojo najboljšo uvrstitvijo svetovnem pokalu. Naslednja tekma svetovnega pokala bo prihodnji konec tedna v francoskem L'Argentiere La Besseeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.